Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 28 mei 2021

Snaidero Viva keuken

De Snaidero Ola keuken is in 1991 gelanceerd en ontworpen door Paolo Pininfarina. Hoewel er regelmatig wijzigingen aan het ontwerp zijn toegebracht is deze keuken nog steeds in productie. Uiteraard staat deze Italiaanse design keuken ook opgesteld bij mij in de showroom.

Een ander (wat minder bekend) Pininfarina ontwerp uit die beginperiode is de Viva. Deze keuken ontwierp Paolo Pininfarina in 1994.

De Viva heeft een verticaal gebold ontwerp. Doet een beetje lijken op een "American kitchen". De eerste Viva versie had nog vlakke deuren voor de onderkasten, maar met de update die in 2000 kwam werden ook die fronten gebold.








Vergeleken met de Ola is de Viva wat meer uitgesproken. Ook door gebruik te maken van de kleur Rosso Passion (bovenstaande foto) werd de keuken wat meer extravagant. Maar persoonlijk vind ik dat wel mogen op een iconisch ontwerp als dit.

De Viva is nu al geruime tijd uit productie. Het is inmiddels een echte vintage Snaidero keuken.

























Op dit moment is Jan Levien zo`n beetje de Viva man hier. Hij is er nu eentje voor mij aan het opknappen. We willen deze Viva weer in nieuwstaat krijgen. Of zelfs beter als nieuw. Dus nieuwe kastrompen. Of geen gaskookplaat meer maar een moderne Neff inductiekookplaat. En uiteraard LED verlichting in plaats van halogeenspots.

Zo`n Icoon als de Viva verdient het naar onze mening om langer mee te gaan als een standaard keuken. Een goed ontwerp is immers tijdloos.

zaterdag 22 mei 2021

Snaidero Ola keuken project 921

Gisteren heeft onze vervoerder de Snaidero Ola keuken bezorgd van project 921. Deze Snaidero keuken hopen Jan en Joop (de monteurs) binnenkort te monteren in Burgh Haamstede (Zeeland).

De aannemer van klant loopt wat uit, de gietvloer kan er daarom nog niet in.

We gaan dus de keuken monteren met uitzondering van het eiland.

Het eiland (en dan met name de poot) moet echt op de afgewerkte vloer staan.

























Ook bij de keuken van project 948 waar Jan Levien na het weekend hoopt te beginnen is ditzelfde aan de hand helaas (bouw loopt uit en vloer is nog niet gelegd).

We houden zo veel als mogelijk is de originele planning aan. Dus we monteren wat we kunnen en komen dan later wel weer terug.

Zodra de vloer bij de desbetreffende klanten klaar is kijken we dan of er een gaatje in de planning te maken is.

Alleen het eiland moet dan geplaatst worden en dat is qua planning natuurlijk makkelijker te doen als een complete keuken.

Tenslotte. De laatste tijd heb ik zo goed als geen keukenvideo`s gemaakt. Dat kwam omdat ik video`s van keukens die bij klanten geplaatst zijn opneem ná mijn werk `s avonds.

Door de avondklok was dit natuurlijk erg lastig. Het gros van de klanten woont niet in de buurt. Omdat we nu weer `s avonds laat op pad mogen heb ik de eerste nieuwe video bij klant thuis weer opgenomen de afgelopen week.

Ik ben naar een klant in Friesland geweest om een mooie S100 keuken op video te zetten. Deze video is nu nog niet klaar maar komt spoedig online hoor. Voorlopig zullen jullie het met m`n laatste video moeten doen; een video van een klant die mee is wezen vliegen.

donderdag 20 mei 2021

Snaidero Ola keukens in Barendrecht (project 965)

De Snaidero keuken van project 965 is de afgelopen week gemonteerd in Barendrecht. Deze keuken is door Jan Levien de keukenmonteur geplaatst. Leuk is dat we nu al verschillende Snaidero Ola keukens in Barendrecht gezet hebben.

Bijvoorbeeld Snaidero Ola keuken project 566 en Snaidero Ola project 623.

Terug komend op project 965; de keuken is af behalve de plinten. Eerst moet de vloer gelegd worden en als dat gebeurd is kunnen de plinten er op.

Persoonlijk heb ik er echt sterk de voorkeur voor dat de vloer gelegd wordt vóór dat mijn monteur komt.

























De Neff combimagnetron was manco voor deze klant, maar inmiddels zit ook de combimagnetron er in.

Helaas zijn die manco`s nu wel vaak aan de orde. Met name met vaatwassers, koffiemachines en wijnkoelers heb ik dat probleem. Met name voor wat betreft de wijnkoelers is dit probleem wel structureel. Spoedbestellingen van afgelopen januari verwacht ik pas in September te ontvangen...

Het probleem zit `m niet alleen bij Neff. In het AD las ik dat deze problemen ook bij veel andere merken met huishoudelijke apparatuur voorkomen.

























Gelukkig levert Snaidero Italië de keukens wel lekker op tijd af. Zo heb ik er vandaag weer 7 stuks mogen ontvangen.

Het gros is vandaag ook gelijk weer op transport gegaan naar de klanten toe. De keukens van project 944, 948, 970, 975, 976, 977 en 981 zijn vandaag dus bezorgd. Voor morgen staat tenslotte nog de keuken van project 921 op (ook een Snaidero Ola trouwens).

























dinsdag 18 mei 2021

Snaidero Ola keuken

Enkele jaren terug verkocht ik een Snaidero Ola keuken in Lichtenvoorde (project 614).

De klant kwam nog even langs vorige week. Ze maakten er een video van. Ik versta er niets van maar ik heb het toch maar ingesloten hier onder.



Toevallig is Jan Levien (de keukenmonteur) vandaag in Barendrecht begonnen met de montage van ook zo`n Snaidero Ola keuken. Ook in Grigio Cemento deze keer. Mijn eigen Ola showroomkeuken is eveneens gespoten in Grigio Cemento (ik vind het persoonlijk een prachtige kleur). Recent verkocht ik `m ook in Tilburg (Ola in Grigio Cemento).

De Ola is natuurlijk wel in genoeg andere kleuren leverbaar. Zo staat hij hier op video in Lead Grey en hier in Bianco Luce.

Hier onder tenslotte de video van de Snaidero Ola 20 keuken in mijn showroom. Maar dan gewoon in het Nederlands...

maandag 17 mei 2021

Huisje Filipijnen

Een paar maanden terug had ik een postje gedaan over het huisje van mijn vrouw Maria in de Filipijnen.

Inmiddels zijn we weer een poosje verder. De bouw schiet echt op, nog even en het dak ligt er op. Mijn schoonvader en zwagers hebben heel hard gewerkt.

























Mijn schoonouders vinden het maar een raar ontwerp; "net een kerk" zeggen ze. Ze zijn echter nog nooit in het buitenland geweest, dus we nemen ze het ook niet kwalijk.

Maar de bedoeling is dat het een soort "cape Dutch" huisje wordt. Cape Dutch is de stijl die de Nederlandse boeren hadden die in Zuid Afrika gingen bouwen. Een Hollands ontwerp maar dan aangepast aan zonnig weer zeg maar.

De foto van hier onder is van zo`n huis in Cape Dutch stijl (dat is dus niet het huisje van Maria).



















Het huisje staat op het strand. Je hebt op het strand namelijk veel minder last van muggen (die leggen geen eitjes in de zee).

Leuke is wel dat de lokale vissermannen op dit strand hun bootjes aanlanden. Je kunt dan direct verse vis van de boot kopen zoals de tonijn van onderstaande video.



Tenslotte. Sommige klanten vragen zich af waarom Maria toch de moeite neemt om haar huisje te bouwen. Nou Maria en ik hopen ooit weer `s een keer op vakantie te kunnen naar de Filipijnen. Het zou wel leuk zijn ook als onze familie daar onze dochter eens kan zien.

In de verre toekomst kunnen we misschien ook eens wat langer in het huisje verblijven (in de Nederlandse winter als het regenseizoen in de Filipijnen over is). Voor tussendoor willen we de huisjes verhuren aan vrienden, familie en goede relaties. We willen het eigenlijk niet aan vreemde mensen verhuren omdat we niet een professioneel verhuurbedrijf hebben. Stel je voor dat er bijvoorbeeld een witte bezoeker geprikt wordt en malaria krijgt. Voor je het weet heb je een claim aan je broek. Of dat de airco uit valt in verband met stroomuitval.

dinsdag 11 mei 2021

S11 showroomkeuken vernieuwd

Onlangs heeft monteur Jan Levien de S11 showroomkeuken vervangen.

De vorige S11 showroomkeuken is Jan Levien op dit moment aan het plaatsen bij de klant van project 972 in Voorburg.

























In de basis is het concept van de S11 keuken nog steeds hetzelfde. Er zijn hier en daar wat details aangepast/verbeterd. Zo is de kleur veranderd. De vorige S11 was Bianco Nordic micalak qua hoofdkleur. De huidige S11 heeft opnieuw Vedergrijs (dat had de originele S11 ook).

Daarnaast maken we het open regaal nu anders (het open vak bij het spoelen). Ook is de klepkast nu iets veranderd van binnen. Twee bovenkasten van 60cm links en eentje van 120cm rechts terwijl het front 240cm breed is gebleven. Uiterlijk dus geen verschil.

Verder is nu ook de vaatwasser veranderd. De huidige vaatwasser heeft een zgn. flexscharnier. De plint hoeft hierbij niet ingekeept te worden voor de vaatwasserdeur. Ook is hierdoor eventuele LED plintverlichting (tegen meerprijs natuurlijk) mogelijk.

Tenslotte hier onder nog een video van zo`n S11 bij een klant thuis.

dinsdag 4 mei 2021

(Kleine) gastronorm pannen voor stoomoven

Bij de Neff FullSteam oven worden een paar bakblikken en stoombakken mee geleverd.

Zelf zou ik echter nog een paar kleine gastronorm pannen bij kopen. Een stuk of 15 is echt niet gek.

Je ziet op de video hier onder wat je er mee kunt doen.



Je koopt de 1/9 Gastronormpan online of bij Hanos/Sligro. Er zijn natuurlijk ook andere maten Gastronorm pannen. Deze vind je hier.

maandag 3 mei 2021

Snaidero Ola verkocht in Tilburg (project 1003)

Afgelopen zaterdag heb ik een Snaidero Ola keuken verkocht aan een klant uit Tilburg. Deze klant heeft een nieuwbouw woning gekocht en verwacht dat deze medio het derde kwartaal dit jaar opgeleverd gaat worden.

























De kleur van deze keuken wordt Grigio Cemento (net als mijn showroomkeuken). Voor de montage is monteur Jan Levien ingepland.

De klant is inmiddels ook al mee wezen vliegen met de Cessna PH-ABM hier vanaf het vliegveld in Arnemuiden.