Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 16 mei 2024

Snaidero keukens gelost

Regenachtig weer helaas op dit moment, maar om te werken hier in de keukenshowroom maakt dat natuurlijk niet zo veel uit.

Behalve als je dan een vrachtwagen moet lossen natuurlijk 😃.

























De vervoerder van Snaidero moest natuurlijk net in een bui gaan lossen hier.

Hoe dan ook. Er is weer van alles binnen gekomen vanuit Italië. De monteurs gaan het de komende periode weer uitleveren.

Eén van de monteurs (Pieter) is gisteren trouwens nog mee wezen vliegen met mij in de PH-ABM.

Hij was er toevallig omdat hij nog wat moest doen voor een klant van mij hier op Arnemuiden.

























dinsdag 14 mei 2024

Quooker in de showroom

Vandaag is de servicedienst van Quooker hier geweest in de Snaidero keukenshowroom. Ze hebben een combiquooker FLEX gemonteerd in de S100 showroomkeuken. Niet dat deze nu standaard in de S100 zit, maar veel klanten denken toch over de aankoop van een Quooker als ze een nieuwe keuken bestellen.

























Zo`n combiquooker moet je eigenlijk meer zien als vervanger van een close-in boiler vind ik. Als je een close-in boiler en aparte kraan besteld heb je bijna zo`n combiquooker betaald.

Dan is het natuurlijk wel prettig als je gelijk kokend water bij de pak hebt. Dit gebruik je immers wel voor de thee.

Als je nog een beetje bij legt dan heb je er (net als mij) een CUBE bij van Quooker. Dan heb je ook koud water en bubbeltjes water.

Tenslotte. Vandaag moet ik een keuken inmeten in Schoorl. Ik wil daar niet al te laat aan komen en probeer de showroom dus een half uurtje eerder dicht te doen.

vrijdag 10 mei 2024

Snaidero gelost

Vanmorgen vroeg stond de vervoerder van Snaidero weer voor de deur. Hij had de Snaidero keuken bij voor de klant van project 1127 en een voorraad barkrukken.

De keuken kan ik voorlopig nog niet plaatsen (de bouw van de woning van die klant is vertraagd).





















Gisteren was de showroom natuurlijk gesloten in verband met Hemelvaartsdag (was nog even naar Engeland geweest om Spitfire bier te halen). Maar vandaag weer gewoon open hoor!

dinsdag 7 mei 2024

Snaidero keuken project 1154

Vandaag heb ik de Snaidero keuken van project 1115 uitgeleverd. Deze keuken heeft heel lang in mijn opslag gestaan (aannemer van klant liep uit). De Snaidero keuken van project 1116 is in dezelfde periode verkocht maar ook direct geplaatst toen in Heelsum.

De Snaidero keuken beviel de mensen van project 1116 heel goed, alleen het huis waarin het stond niet.

Ze hebben dus het huis verkocht en vandaag weer een nieuwe Snaidero keuken bij me besteld (project 1154)! Wat leuk hé!

De nieuwe keuken gaat naar Vorden en het wordt een Snaidero Ola. Eigenlijk kwamen ze binnen om een S10 te bestellen net als de vorige keer, maar qua ruimte kwam een Ola gewoon beter uit in deze situatie.

Het wordt een Ola in Bianco Nordic micalak. Dat is de kleur van het Ola wandmeubel op onderstaande foto (dus de hoge kasten en zo).





















Snaidero keuken in Bergen klaar (project 1115)

Vorige week zijn de monteurs begonnen met de montage van de Snaidero G10 keuken van project 1115.

Deze Snaidero keuken is nu helemaal en zonder opleverpunten opgeleverd. Alleen omdat de bouw nog niet klaar is bij de klant zit de keuken nu nog in de beschermfolie.





















Hoewel nog ingepakt kun je wel zien dat het geen gewone G10 opstelling is. De klant heeft de vouwdeurkast "xl" gemaakt; 150cm breed dus.

Ook is de vouwdeurkast greeploos om het extra strak te maken (wilde klant graag).

In de vouwdeurkast zit niet alleen een wijnkoeler, maar bijvoorbeeld ook een druk stoomoven en een koffiemachine met vaste water aansluiting. De BSH koffiemachines zijn op moment van schrijven nog steeds niet of nauwelijks leverbaar, vandaar dat klant voor een ander merk moest gaan.

De hoge druk stoomoven is rvs. Apparaten zijn tegenwoordig voorzien van glazen fronten (bij Gaggenau kan dat evt. rvs kleur maar dat is niet hetzelfde). Vandaar dat de stoomoven in de vouwdeurkast is verstopt (net als de koffiemachine met vaste water aansluiting).

Zowel op het eiland als in de vouwdeurkast zit een spoelbak. Een dubbele spoelbak is natuurlijk wel handig als je toch een hele grote keuken hebt.



































































In mijn G10 opstelling heb ik de hoge kasten in de wand staan. Bij deze klant zijn er Snaidero opzetkasten op maat boven gezet.

zaterdag 4 mei 2024

Snaidero Ola keuken

De afgelopen week hebben de mannen in Bergen gewerkt (Noord Holland). De Snaidero G10 keuken van project 1115 moest immers geplaatst worden; een keuken met heel veel Gaggenau inbouwapparatuur.

Na het weekend moeten de monteurs nog een paar dagen doorwerken bij die klant. De keuken van project 1115 is immers nog niet helemaal klaar.

Daarom nog geen foto`s van de keuken in Bergen. Deze keer een paar foto`s van de Snaidero Ola keuken.





















De Snaidero Ola keuken is echt heel anders (en veel mooier imho) als de main stream keukens.

De ontwerper van de Ola trouwens (Paolo Pininfarina) is onlangs (9 april jl) na een ziekbed op 65 jarige leeftijd overleden. Snaidero heeft een hele lange historie met Paolo Pininfarina, heel erg jammer dat hij er niet meer is.

Het bedrijf Pininfarina is natuurlijk meer als alleen de directeur. Dus het wilt niet zeggen dat er nooit meer een Pininfarina ontwerp komt voor Snaidero.















vrijdag 3 mei 2024

Taj Mahal werkblad van Snaidero

Op de beurs laatst presenteerde Snaidero verschillende nieuwe zaken.

Zo heeft Snaidero nu handmatig gelakte matlakken in metaal effect. Deze zijn er in drie kleuren, te weten;

- Piombino
- Riace
- Rosso Fiorentino

Op de foto`s hier onder zie je de versie in Rosso Fiorentino (die had Snaidero ook mee genomen naar de stand op de beurs).





















Maar bij deze Snaidero keuken in Rosso Fiorentino hadden ze gelijk een nieuw werkblad gecombineerd. Dit is gepolijst kwartsiet Taj Mahal.

Van dit materiaal (Taj Mahal) kun je zelfs ook de spoelbak laten maken.





















Het leuke bij Taj Mahal is dat het ietwat transparant is en daardoor dus LED licht kan doorlaten.


























donderdag 2 mei 2024

Neff koffiemachine voor Snaidero keuken in Almere

Oktober vorig jaar (een half jaar terug dus) leverde ik de eerste Snaidero keuken uit met Neff apparatuur nieuwe lijn (project 1090). De keuken was al eerder geplaatst, maar de Neff nieuwe lijn apparatuur kwam toen pas uit en heb ik toen dus ook geleverd.

De koffiemachine was toen manco. Ik had dat toen ook tegen de klant verteld, BSH (de eigenaar van Bosch/Constructa/Siemens/Neff/Gaggenau) had namelijk last van een overstroming in de fabriek met koffiemachines.


























Eindelijk is er nu dus na 6 maanden ook een Neff koffiemachine nieuwe lijn bij me bezorgd. Deze heb ik per koerier bij de klant laten bezorgen zodat deze er zo snel als mogelijk in gezet kon worden.

Op Instagram zag ik dat de koffiemachine inmiddels gemonteerd is (klant had me getagd). Blij dat deze keuken dus nu eindelijk echt klaar is.

Zoals gezegd. Er is er maar 1 bezorgd, ik heb voor de andere klanten die op koffiemachines wachten dus nog steeds geen goed bericht. Misschien dat later dit jaar de situatie inzake de koffiemachines wat verbetert.

Snaidero keukens lossen

Vanmorgen is de vervoerder van Snaidero weer langs geweest om Snaidero keukens te lossen. Naast een paar showroomkeukens zat er ook een Snaidero Ola keuken bij (project 1140).

De keuken van project 1140 kan ik helaas nog niet uitleveren, de aannemer van klant loopt uit. Helaas komt dat heel vaak voor. Mijn ervaring is eigenlijk dat keukens bijna altijd te vroeg binnen komen.

De Snaidero keuken voor de klant waar Jan Levien afgelopen maandag begonnen is met monteren heeft bijvoorbeeld 8 maanden in mijn opslag gestaan. Een paar weken terug hadden we zelfs een keuken die 2 jaar hier is opgeslagen.


























Dan tenslotte nog wat anders. Zoals jullie weten ben ik best wel fan van de Gaggenau 200 serie keuken apparaten. Ik zag onderstaand idee waarbij deze Gaggenau apparaten als opbject tegen de wand zijn verwerkt (dus niet in een kast). Vond het ook wel een leuk idee om te delen.

Het is trouwens een Gaggenau 200 serie oven (met greep), koffiemachine en daar onder zit een servies warmer.