Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 26 januari 2022

Situatie met inbouwapparatuur (Bosch/Neff/Siemens/Gaggenau etc)

Zoals iedereen inmiddels wel weet is de levering met inbouwapparaten de laatste tijd nogal spannend. Vandaar dat ik op dit blog af-en-toe een update plaats zodat ik mijn klanten kan informeren.

Vorig jaar had ik een video gemaakt hier over (ik heb `m hier onder nog maar `s ingesloten). De situatie was toen eigenlijk nog minder erg dan dat hij nu is.Voor de grap zeg ik nu wel `s dat alleen de folders leverbaar zijn voor wat betreft de inbouwapparaten. Maar gelukkig is dat een beetje overdreven.

Zo heb ik vorige week 2 dozen folders binnen gekregen en 2 Neff servieswarmers. Vandaag kwamen er 3 inductiekookplaten van 60cm en een Neff vaatwasser binnen. Ik heb nog steeds 5 A4-tjes met backorders. BSH (Bosch/Siemens/Neff/Gaggenau) Nederland zit nu totaal op zo`n 94.000 backorders voor alleen Nederland. Concreet betekent het dat apparaten binnenkomen van keukens die afgelopen September zijn geplaatst (die mensen hebben de manco apparaten uit de showroom geleverd gekregen).

Begin vorig jaar ben ik mijn klanten echter al gaan adviseren om te gaan "hamsteren". Deze consumenten hebben dus toen de apparaten op spoed besteld en ook bij me afgenomen (opgehaald zodra binnen). Zo komt het dat ik ook nu nog wel eens een complete keuken kan monteren.


De grootste pijn zit `m (wat mij betreft) bij de Snaidero Vision van project 1020 (koffiemachine). Die mensen wachten nu al maanden op een Gaggenau koffiemachine. En helaas. Die koffiemachine gaat voorlopig niet komen.

Volgens de mensen van BSH zal dit jaar zo`n 20% van de bestellingen voor wat betreft koffiemachines uitgeleverd kunnen worden. De benodigde onderdelen om dit apparaat te maken zijn op dit moment niet leverbaar (ditzelfde geldt voor combimagnetrons en kookplaatafzuigkappen maar die verkocht ik sowieso al niet).

Zoals gezegd, de koffiemachines is eigenlijk het grootste probleem. Dat wil niet zeggen dat de rest goed leverbaar is, maar men verwacht binnen nu en enkele maanden wel een verbetering van de situatie. Zo mis ik voor enkele klanten apparaten van het merk Liebherr (besteld voor levering begin November 2021) maar is de prognose dat deze apparaten in maart worden gemaakt. Dat is dus nog wel redelijk te overzien.

Zolang deze huidige gespannen situatie voortduurt lever ik mijn apparaten alleen aan mensen die een keuken bij me hebben gekocht. Het is al genoeg uitdaging om die mensen van dienst te zijn. Losse verkoop van apparaten is dus op dit moment niet aan de orde.

Tenslotte. Volgende week hoop ik de sleutels te krijgen van ons eigen nieuwe huis. Ook voor mijn eigen nieuwe keuken heb ik de inbouwapparaten nog niet ontvangen (in November besteld).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten