Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 31 juli 2020

Snaidero Vision keuken binnen

Gisteravond is de transporteur van Snaidero hier weer keukens wezen lossen. Deze keer had hij drie keukens bij waaronder de Snaidero Vision keuken van project 931.

 
Deze Snaidero Vision keuken is direct weer op transport gegaan naar de klant. De andere keukens (een S10 keuken en een Snaidero Ola keuken voor een klant in België) zijn opgeslagen. Hier kan ik nu nog niet terecht helaas. Hoewel er nog keukens gelost worden hier is het wel vakantie. De keukenshowroom is de komende 2 weken gesloten. Dv. dinsdag 18 augustus is de showroom weer open.
Tenslotte. De foto hier boven is van een Snaidero keuken die ik enkele maanden terug heb geleverd in Puttershoek (project 861). Je ziet hier een Alu Town keuken eiland gecombineerd met kolomkasten in Canyon Oak. Binnenkort hoop ik de projectpagina van deze keuken online te hebben. Nu eerst maar `s vakantie!

donderdag 30 juli 2020

Showroomkeuken verkocht in Alu Town

Onlangs is de showroomkeuken in Alu Town verkocht aan een klant in België. De keuken gaat naar Puurs - Sint Amands (project 932).

   

Maandag as. hoopt monteur Jan Levien de keuken te demonteren hier in de showroom. Aansluitend wordt de keuken weer gemonteerd bij de klant in België. 

In plaats van de Alu Town keuken hoop ik zo spoedig mogelijk de nieuwe Snaidero Vision keuken te kunnen showen aan klanten.

De showroom is nu trouwens gesloten in verband met vakantie.

vrijdag 24 juli 2020

Snaidero S11 keuken gemonteerd in Gouda

De afgelopen week heeft monteur Jan Levien de keuken geplaatst van project 922 in Gouda. Dit is een S11 keuken in de nieuwe configuratie. In de vorige showroomopstelling had ik 2 apparaten gestapeld (grote oven met daarboven compacte combi) maar eigenlijk vind ik 1 grote oven mooier. Dat vond klant dus ook. Ook de combinatiekleur is aangepast. De donkere kleur was in de oude showroomopstelling Titanium. Bij de nieuwe combinatie is dat Marron Caffé.
Bij de onderkasten is eveneens de kleur veranderd. Het vedergrijs (gewone mat lak) is vervangen door Bianco Nordic matte metallic lak (mica). Het open element links van de klepkast heb ik in de showroom door de monteur in laten korten qua diepte (ik vond het leuker dat het inspringt). Bij de klant van project 922 is dat niet gebeurd. Ik denk dat ze het handiger vonden als de kast in de normale diepte bleef (meer opslag).
Voor wie `t leuk vindt om te vergelijken. Hier onder de video van de S11 keuken in de vorige configuratie (hier in de showroom dus). 

Tenslotte. Officieel is het nu bouwvak hier in Zeeland. Ik krijg de aankomende week echter nog een aantal leveringen. Op afspraak is bezoek in week 31 eventueel dus wel mogelijk. De weken 32 en 33 ben ik echter echt dicht.

Concreet betekent dit dat ik vanaf zaterdag 1 augustus tot en met zaterdag 15 augustus echt gesloten ben.

donderdag 23 juli 2020

Snaidero keukens gelost

Vanmorgen vroeg is het transportbedrijf van Snaidero weer keukens komen lossen vanuit Italië. Deze keer had de chauffeur 50 kuub spullen bij, dus hij was niet zomaar klaar.


De S18 keuken van project 928 in Eeklo (België) was zelfs al vertrokken naar klant vóórdat de vrachtwagen leeg was. Vandaag zijn verder de keukens van project 907 in Arnemuiden, project 917 in Krabbendijke en project 930 in Mijnsherenland bezorgd. Het liefst had ik de keuken van project 927 in Assendelft ook al bezorgd vandaag maar dat wordt pas morgen.

Officieel is het volgende week al bouwvak hier. Maar monteur Jan Levien werkt gelukkig nog tijdens de bouwvak door. Zelf zal ik er ook nog even tegen aan moeten. Ook volgende week en de week er op levert Snaidero nog gewoon keukens uit hier. Ik zal deze keukens daarom toch ook weer moeten lossen en versturen naar klanten. De showroom is in de weken 32 en 33 echt dicht.

Concreet betekent dat ik vanaf zaterdag 1 augustus tot en met zaterdag 15 augustus gesloten ben.

Tijdens mijn vakantie hoopt Jan Levien de nieuwe Vision keuken in mijn showroom te monteren.

dinsdag 21 juli 2020

Snaidero keuken in Rovere Jazz

Vanmorgen is de Snaidero keuken van project 922 hier opgehaald in het magazijn om bezorgd te worden. Monteur Jan Levien hoopt deze keuken morgen te gaan plaatsen. Hij werkt (in tegenstelling tot de andere monteurs) door tijdens de bouwvak.

De keuken van project 922 is dus nog niet klaar, maar onderstaande keuken (project 912) in Rovere Jazz dus wel. Ik kreeg van Jan Levien gisteravond de foto`s doorgestuurd.


Rovere Jazz is een kleur van Snaidero die ik tegenwoordig vaker uitlever. Zo ook bijvoorbeeld bij deze keuken enkele maanden terug. Echt goede foto`s had ik tot op heden echter niet.


Uiteraard heb ik wel een monster van de kleur Rovere Jazz hier, maar foto`s zeggen gewoon veel meer. Daarom; dankjewel Jan Levien :).

Restaurantkeuken in rvs

Onlangs was ik in het restaurant van een klant van mij in Domburg. Hij had sinds kort een gloednieuwe bedrijfskeuken en ik mocht even kijken (thuis heeft hij een mooie rvs keuken staan).

Ik vond het heel leuk om even te kijken. Je zag dat de keuken een heleboel inductiekookplaten heeft. Dus ook de professionele keuken gaat van het gas af!


Uiteraard is de restaurantkeuken gemaakt van roestvrijstaal. Ook in mijn Snaidero keukens werk ik veel met staal. Zoals ook privé. Ik vind het een geweldig degelijk en schoon materiaal.

In de bladrand van het blad doe ik dan weer stopcontacten. Lekker handig zoals bij het maken van de cake gisteren.

donderdag 16 juli 2020

Snaidero keuken in Almere

Op dit moment is monteur Jan Levien in Almere bezig met het plaatsen van de Snaidero keuken van project 874. Het gaat om een S10 keuken met een vouwdeurkast.


Bij deze keuken zijn de hoge kasten in hoogglans wit gespoten. Deze kleur heet Bianco Artico. In ons Arnemuids dialect is dat "ieselijk wit". Je kunt dat eventueel ook in dezelfde prijsgroep krijgen in een alternatieve kleur: Vedergrijs (zonder meerprijs dus).

Op het eerste gezicht is Vedergrijs ook wit hoogglans maar er zit zoals de naam al zegt een beetje grijs doorheen. Voor mensen die het ietwat minder strak willen hebben dus een mooie optie. Je ziet deze Vedergrijskleur op onderstaande video: Snaidero keuken 880 in Netterden.



De video in Netterden heb ik onlangs opgenomen. Mijn excuses voor het slechte geluid trouwens. Ik hoop dat dit de volgende keer beter lukt.

woensdag 15 juli 2020

Snaidero keuken in Leiden (project 904)

Een poosje terug heeft monteur Jan Levien in Leiden de Snaidero keuken van project 904 gemonteerd. De klant van deze keuken (Sander) stuurde me daarnet per e-mail wat foto`s door van zijn nieuwe keuken.


Het gaat om een aangepaste versie van de S11 keuken. De klant gaat koken voor het raam, daarom zijn de bovenkasten van de S11 keuken vervallen. In plaats hiervan hebben ze de Snaidero Spring afzuigkap besteld. Bij de compagnon van deze klant heb ik toevallig ook een Snaidero keuken met Spring afzuigkap geleverd.


Hier in de showroom heb ik twee hoge kasten bij de S11 keuken. Bij de keuken in Leiden hebben we er eentje bij gezet. Ook is de kleur aangepast (voor de hoge kasten) naar Grigio Cemento micalak. De onderkasten zijn eveneens veranderd qua kleur. Dit is Bianco Nordic geworden (ook een micalak).


Voor de aankomende week staat Jan Levien overigens ingepland om nog zo`n S11 keuken te plaatsen. Deze keer in Gouda (project 922).

dinsdag 14 juli 2020

Snaidero keuken in Amsterdam

Vorige week heeft monteur Jan Levien de Snaidero keuken opgeleverd van project 903 in Amsterdam. Deze keuken heeft een eiland in Coal Oak en een wanddeel in Bianco Artico matte lak (wit).


Je ziet bij dit project een werkblad in Corian in de kleur Bianco Carara (net als bij project 811 in Arnhem). Een best kostbaar materiaal maar heel praktisch vergeleken met echt marmer (dat is heel delicaat).

Omdat er een schuine wand zit in de hoek van de keuken hebben we de vouwdeurkast daar in het werk vermaakt. Deze kast gaat gebruikt worden als bezemkast. Zoals je op de foto ziet was de klant al aan het verhuizen toen Jan Levien de keuken klaar maakte.

vrijdag 3 juli 2020

Koken in de Snaidero keuken; Chicken Adobo

Als ik bij een klant de keuken oplever ga ik soms voor ze koken. Dit om de apparaten uit te leggen. Begrijp me goed; het lukt me niet om dit voor elke klant te doen.

De kip die ik regelmatig voor klanten maak wordt nogal gewaardeerd, dus vaak vragen klanten naar het recept. Daarom nu dus een video over Chicken Adobo.



Chicken Adobo komt uit de Filipijnen en er zijn natuurlijk heel veel manieren om Chicken Adobo te bereiden. Maar op de video laat ik zien hoe wij het thuis doen.

Ik hoop dat jullie het ook gaan proberen. Veel succes en eet smakelijk!


Tenslotte nog wat anders. Zoals jullie weten zijn mijn vrouw en ik bezig met de bouw van een ander huis in de Filipijnen. Een huis met privé strand er bij. We hebben dit in de verhuur voor vrienden en familie. Dit doen we bewust want we zijn geen professionele verhuurders. We wonen zelf ook in Nederland en moeten alles op afstand regelen. Het gaat daarom wat anders als bij een echte verhuurorganisatie als de Roompot of zo.

donderdag 2 juli 2020

Snaidero keuken in Rockanje (project

De afgelopen dagen heeft monteur Jan Levien hard gewerkt in Rockanje aan de Snaidero keuken van project 864. Deze keuken is eigenlijk een S10 keukenopstelling met het eiland haaks geplaatst (in de showroom staat het eiland immers parallel).


De wand rondom de hoge kasten gaat klant nu nog antraciet maken zodat de witte hoge kasten meer contrasteren.

Jan Levien is inmiddels in Almere begonnen aan weer een andere S10 keuken opstelling (Snaidero project 874). De mensen van dat project hebben al eerder een Snaidero Time keuken bij me gekocht (Snaidero project 464 in Bussum).

De keuken in Bussum is zo`n 475 keukenprojecten terug, dus je ziet wel wat verschillen. Zo verkoop ik tegenwoordig geen gaskookplaten meer en ditzelfde geldt ook de hoge druk stoomoven (de Neff FullSteam oven zit nu in praktisch elke keuken die ik verkoop). De inbouwapparaten zijn tegenwoordig ook zwart in plaats van roestvrijstaal.


Tenslotte is ook het afzuigen heel erg veranderd. Bij project 464 zie je dat ik een afzuigkap in het plafond heb verkocht met een gat naar buiten. De trend hier bij mij is dat mensen steeds vaker kiezen voor een "lamp" als afzuigkap. Deze afzuigkap blaast geen warme lucht meer naar buiten. De lucht wordt met Bipolaire Ionisatie gezuiverd (E.Ion) en schoon terug geblazen. Naast vieze geur wordt ook de lucht gezuiverd van pollen, bacteriën, schimmels etcetera (zie onderstaande video).