Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 27 februari 2023

Handige binnenlades

Zoals voor zich spreekt is een lade veel handiger als een legplank in een kast. Je kunt immers de hele inhoud naar je toe halen in plaats dat je zelf de kast in moet kruipen.


















Kasten met legplanken kan je makkelijk ombouwen naar zo`n ladenkast. Dit doen we met binnenlades. Je kunt dit dus ook achteraf bestellen.

Ik heb hier een poos terug (met monteur Jan Levien) onderstaande video over gemaakt.



Toevallig heeft Jan Levien afgelopen weekend deze lades gemonteerd in de vouwdeurkast van mijn Snaidero Vision keuken hier in de showroom.

Hier heb ik het dus naast de vaatwasser gemonteerd (smalle lades).


















Mocht je geen vaatwasser in de vouwdeurkast hebben maar bijvoorbeeld een wijnkoeler dan kunnen de lades uiteraard weer breder. Zie hieronder de vouwdeurkast van project 928 in Eeklo.

Moraal van het verhaal; de binnenlades zijn leverbaar op maat in verschillende breedtes en hoogtes 🙂.


















vrijdag 24 februari 2023

Is inductiekoken eigenlijk wel duurzaam

De laatste tijd word ik wel bezocht in de Snaidero keukenshowroom door klanten die hun gaskookplaat willen vervangen. Dit omdat het duurzamer is.

Of dat ze een warmtepomp hebben aangeschaft en van het gas af gaan. Nu wil ik uiteraard graag inductiekookplaten verkopen. Maar ik denk dat je inductie doet omdat het schoon en snel is. Eigenlijk niet zozeer omdat het duurzaam is. Hier over gaat onderstaande video.



woensdag 22 februari 2023

Snaidero keuken in keramiek; Elementi

Vorig jaar op de keukenbeurs heeft Snaidero de keramiek keuken Elementi gepresenteerd.

Ik had het toen ook voor jullie op video gezet, maar omdat het op de beurs is opgenomen heb ik het natuurlijk niet zo "chique" kunnen presenteren.



We zijn nu bijna een jaar verder en inmiddels zijn er ook "chique" foto`s. Daarom wil ik jullie die bij deze delen.


















Bij dit model keuken heeft Snaidero keramiek gebruikt van het merk Laminam. Dit keramiek wordt gebruikt voor zowel het werkblad als de deuren. Het is dus een ton-sur-ton keuken in het hogere segment. Keramiek is immers minder voordelig als gespoten mdf.

Bij de Elementi zie je dat je de deur opent door een soort afschuining in de deur (push-pull kan natuurlijk ook). Dit keramiek is dan bevestigd op een draagpaneel (net als bij de glazen keuken van Snaidero in het programma Way).


















dinsdag 21 februari 2023

Aanbouw loods

Zoals ik onlangs al schreef is mijn broertje Gertjan aan het werk bij mijn loods. Dit doet hij met name `s avonds na het werk samen met Aron (de zoon van mijn zusje).

Buitenom is Gertjan nu bijna klaar. Hij is nu binnen bezig met het zetten van de wanden. Zodra hij hier klaar mee is kan hij de smeervloer doen en gaan stucadoren.




















In de aanbouw staat dus voorlopig nog geen Snaidero keuken (het wordt een G10 droomkeuken opstelling). Gertjan moet echt nog heel veel doen voordat het zo ver is. Maar heb er genoeg in de showroom staan, dus geen probleem.

Over showroom keukens gesproken. Ik wil er eigenlijk dit jaar weer een hoop keukens gaan vervangen hier in de keukenshowroom. Klik hier voor mijn aanbiedingen met showroomkeukens.
























Tenslotte nog even een berichtje over kokend water kranen. Veel klanten kiezen immers voor een Quooker. Mocht je zo`n ding overwegen dan is het wellicht handig om een extra zonnepaneeltje te leggen.

Zo`n kokendwaterkraan gebruikt toch wel wat meer stroom als wat de fabrikant opgeeft. Stroom is gelukkig niet duur, maar volgens het artikeltje moet je rekenen op een stroomverbruik tussen de twee en drie honderd euro per jaar.


















zaterdag 18 februari 2023

Vouwdeurkast in Snaidero Vision keuken

Zoals jullie weten heb ik m`n vouwdeurkast nu ook in de Snaidero Vision keuken hier in de keukenshowroom.

Super handig zo`n kast. Je kunt alle losse keukenapparaten op een werkblad weg zetten terwijl het achter de deuren is verborgen als je het niet gebruikt.






Zo`n vouwdeurkast kun je helemaal personaliseren. Meestal doe ik er een vaatwasser in op hoogte (heel ergonomisch) en daar boven een werkblad van roestvrijstaal.


















De Vision is echter een wat luxere keuken, dus wilde ik het deze keer nóg meer chique afwerken. Het werkblad is daarom corian in de huidige showroomkeuken.

Maar ook met de achterwand van de vouwdeurkast kun je het wat meer chique maken. Standaard maken we de vouwdeurkast in grijs met een structuur er in (zie bovenstaande foto).

Veel klanten kiezen er echter voor om een roodachtig eiken achterkant te monteren over dit grijs (Rovere Jazz).

Sinds gisteren heb ik een Eucalyptus houten achterwand in de Vision hier in de showroom. Dit is als voorbeeld en dus niet standaard bij deze kast inbegrepen. Het Eucalyptus hout is helaas geen prijspakker maar wel heel bijzonder. Eucalyptus heeft helaas ook een extreem lange levertijd.
























Tenslotte "pimpen" we de vouwdeurkast ook met verlichting en binnenlades.

donderdag 16 februari 2023

Neff B48FT78G0 stoomoven

Vorige week ben ik op bezoek geweest bij een klant met een Snaidero Ola keuken in een hoekopstelling.

Gisteravond heb ik weer een andere klant bezocht. Ook deze klant heeft zo`n Snaidero Ola keuken maar dan in een eiland opstelling. De video van deze keuken hoop ik binnenkort op YouTube te uploaden.

Hoe dan ook. De klant van gisteravond had gevraagd of ik de Neff FullSteam oven uit wilde leggen.





Die FullSteam oven is dan wel de duurste oven van Neff, maar bij mij is het ook wel de meest verkochte oven.

Toch kom ik er achter dat het gros van de klanten deze Neff FullSteam oven sporadisch gebruikt. In elk geval, de stoomfunctie wordt niet of nauwelijks gebruikt. Vandaar dat ik met m`n bezoekjes en video`s de klanten wat op gang wil helpen om de oven te gaan gebruiken.

De oven functie wordt overigens wel wat vaker gebruikt door klanten. Helaas ook niet voor alle mogelijkheden die beschikbaar zijn. Zo doen maar weinig klanten wat met de kerntemperatuurvoeler. Een hele poos geleden heb ik daarom onderstaande video gemaakt over het gebruik van de kerntemperatuurvoeler (met een rollade). Mocht je de kerntemperatuurvoeler willen gebruiken dan vind je m`n lijst met temperaturen wellicht ook handig.





Tenslotte. Toen ik vanmorgen aankwam op mijn werk stond de chauffeur van Snaidero al weer klaar voor de showroom om te lossen.

Gelukkig zaten er ook veel dingen bij waar ik hard op zat de wachten. Goed nieuws dus.


















donderdag 9 februari 2023

Snaidero Ola keuken in compacte ruimte; project 1068

Een hele poos terug verkocht ik een Snaidero S10 keuken aan de klant van project 521 in Hoek. Inmiddels is deze klant verhuisd naar den Briel en hebben ze opnieuw een Snaidero keuken bij me gekocht (project 1068). Deze keer een Snaidero Ola keuken.

Het nieuwe huis in den Briel is een stuk kleiner als het huis in Hoek. Zodoende is er ook minder ruimte beschikbaar voor de keuken helaas. Voor zo`n ruimte is een Snaidero Ola keuken juist heel geschikt.

Gisteravond ben ik bij deze klant op bezoek geweest. Hier onder de video met het verhaal van deze Snaidero keuken.




Tenslotte; bij de zoon van klant heb ik vorig jaar deze video gemaakt.

woensdag 8 februari 2023

Snaidero project 1097 in Alkmaar

Eigenlijk stond voor deze week de montage op van de S10 keuken van Snaidero project 1096 in Zwolle. De aannemer van die klant heeft vertraging omdat materialen niet worden geleverd. De montage van de keuken is daarom tot nader order uitgesteld.

De monteurs zijn uiteraard wel aan het werk. Zo is eerder deze week de Snaidero keuken van project 1074 in Ooltgensplaat afgemaakt voor zover mogelijk. Ze zijn vandaag weer opnieuw aan de slag gegaan in Alkmaar bij de klant van Snaidero project 1097.


















Bij project 1097 kan de Snaidero keuken eveneens nog niet geplaatst worden (ook daar is de benodigde verbouwing nog niet gereed). De monteurs zijn nu echter kleding kasten aan het maken bij deze klant. Zo wordt er onder het schuine dak een Snaidero kledingkast op maat gemaakt waar je kleding op kunt hangen.

























In dezelfde ruimte hebben we ook een eiland gemonteerd voor het opbergen van kleding.

Achter dit eiland staan dan weer Snaidero kledingkasten waar je kleding in op kunt hangen (heb thuis ook zo`n Snaidero wand gemaakt in mijn slaapkamer).


















De klant in Alkmaar heeft overigens al eerder een Snaidero keuken bij me gekocht voor in hun vorige woning in Heerhugowaard.

dinsdag 7 februari 2023

Aanbouw loods

Een poosje terug ben ik begonnen met de aanbouw bij mijn loods. Allereerst hebben de monteurs Jan en Joop de fundering gemaakt.

Op deze fundering heeft mijn jongere broertje Gertjan de aanbouw gezet in zijn avonduren (vandaar dat het niet zo heel erg snel gaat). Deze aanbouw is nog lang niet af. Qua buitenboel staat het er nu inmiddels. Ben eigenlijk wel heel trots op Gertjan dat hij dit heeft gedaan.


















Gertjan loopt ook regelmatig met monteur Jan Levien mee om ook qua keukenmontage ervaring op te doen.

Zodra hij hier genoeg ervaring in heeft hoop ik dat Gert ook de Snaidero keuken voor mij kan zetten in de aanbouw en in het huisje in de Filipijnen.


















vrijdag 3 februari 2023

Snaidero keuken Vision 2.0

Zoals ik al eerder schreef; in Roosendaal heb ik pas de Snaidero Vision keuken van project 1069 opgeleverd.

Deze Snaidero Vision is zeg maar mijn Vision 2.0, er zit nu dus een vouwdeurkast in (net zoals ik nu in mijn showroom heb).



Het voordeel van de vouwdeurkast is ten eerste dat je er een ladenkast bij krijgt op je eiland (op de plaats waar eerst de vaatwasser zat).

Een ander voordeel is dat de vaatwasser nu op hoogte is ingebouwd zodat je niet meer hoeft te bukken.

Vervolgens zijn de losse keukenapparaten (zoals koffiemachine/blender/keukenmachine) weggewerkt uit het zicht in de vouwdeurkast.

Ik heb het op video proberen uit te leggen. Het is niet mijn mooiste video (sorry), ik probeer het binnenkort nog wel `s beter te doen (ofwel bij klant danwel hier in de Vision showroomkeuken).


















donderdag 2 februari 2023

Snaidero project 1097 van start

Vandaag zijn de monteurs in Alkmaar begonnen bij de klant van project 1097. Deze keer gaan ze een kastenkamer inrichten met Snaidero kledingkasten maken op maat. Over een paar weken hopen we te gaan beginnen met de Snaidero keuken.

De Snaidero kasten voor de kastenkamer zijn in Midnight Walnut uitgevoerd. Dit heeft een aanzienlijk snellere levertijd als de roestvrijstalen kasten van de keuken voor deze klant.


















Zodoende hebben we het op deze manier afgesproken. Ook heeft de klant Gaggenau apparaten uitgezocht. Deze zijn zelfs besteld vóór de keuken maar helaas nog steeds niet compleet (ik mis nog twee Gaggenau ovens).

De klant heeft ook een speciaal echt natuursteen (marmeren) werkblad uitgezocht. Dit komt niet zo heel vaak voor bij me maar het is natuurlijk wel heel bijzonder.

Daarom vandaag wat foto`s van zo`n Snaidero keuken met een natuursteen blad. De klant heeft een andere keur uitgezocht hoor. Ik laat de foto`s alleen maar zien dat het natuursteen goed past bij zo`n strake keuken.



























Waar je wel op moet letten is dat natuursteen kan breken, het moet dus goed ondersteund zijn. Zo`n oplossing met bar zoals bij de S10 en S100 keuken kan dan natuurlijk niet.

Op de foto hier onder tenslotte zie je dat je ook zo`n Rialto glazen kast kan gebruiken als afsluiting van je kastenwand. Is ook wel weer anders als anders.



























woensdag 1 februari 2023

Snaidero keuken in Middelburg (project 1082)

Zoals ik gisteren al schreef is de wit hoogglans keuken van project 1082 geplaatst in Middelburg.

De beschermfolie zit er nog op maar zoals jullie zien is het een hele mooie Snaidero keuken geworden (S12).










































De monteurs moeten nog wel een keer terug om de deuren van de vouwdeurkast te monteren. Die worden namelijk op maat gemaakt.














































Zoals jullie op de foto kunnen zien heeft de klant de vloer laten leggen vóór het plaatsen van de keuken. Dat is ook echt wel mijn advies (zie hier voor onderstaande video).