Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 31 juli 2021

Levering vaatwassers blijft problematisch

Sinds vorig jaar is de levering van inbouwapparatuur erg spannend.

De laatste weken zit de pijn hem voornamelijk in de luxe vaatwassers en in mindere mate in combimagnetrons (die ik gelukkig weinig verkocht heb). Ik heb daarom verschillende keukens zonder vaatwasser moeten opleveren.

























Al een hele poos gaf BSH (de eigenaar van de merken Constructa/Bosch/Neff/Siemens/Gaggenau) aan dat deze vaatwassers medio eind juli gemaakt zouden gaan worden. Helaas gaat hem dat niet worden.

Ik heb nu al orders die bevestigd waren voor week 13 maar nu op verwachtte leverweek 41 staan. Daar word je niet vrolijk van.

























Nog even over de vaatwassers. De vertraagde levering zit hem nu met name in de luxe Neff vaatwasser met bedieningspaneel S147ZCS35E (mijn hardloper). De gewone vaatwassers met knoppen aan de binnenkant en zonder automatische opening worden wel wat vlotter uitgeleverd.

Dan is er ook nog iets anders wat heel veel druk op de levering van vaatwassers geeft. De andere Duitse fabriek met inbouw apparatuur (begint met M en eindigt op íele) levert dit jaar geen vaatwassers meer. Dit heeft tot gevolg dat die klanten nu juist bij BSH (Bosch/Siemens/Neff/Gaggenau) aankloppen voor de vaatwassers.

Voor mensen die een nieuwe keuken kopen adviseer ik dus om de oude vaatwasser niet gelijk weg te gooien. Eerst wachten totdat de nieuwe is geleverd.

Ook is het verstandig om de inbouwapparatuur van te voren af te laten leveren. Dit om er zeker van te zijn dat de monteur niet mis grijpt bij de montage.

De schaarste heeft ook een ander gevolg en dat is prijsstijgingen. Je ziet nu dat over bijna de hele lijn prijsstijgingen doorgevoerd worden. Zelfs Gessi (de kranenfabriek) heeft net een prijsverhoging van wel 8% doorgevoerd.

vrijdag 30 juli 2021

Bezoek Intermat / lossen Snaidero keukens

Gisteren had ik een afspraak in Hoofddorp, dus reed zowat langs Mijdrecht. Ben daarom even langs geweest bij de keukenzaak van Intermat daar. Vóórdat ik mijn keukenshowroom opende in 2001 werkte ik bij Intermat in Mijdrecht als keukenverkoper. Mijn ex-collega Rob ten Hoope werkt daar nog steeds, heb `m dus even een bezoek gebracht.

Intermat doet geen Snaidero meer. Ze zijn daar mee gestopt toen ik voor mezelf ben begonnen. Ze hebben o.a. Keller en Siematic.

Dus zoek je een keuken van die merken dan kun je terecht in Mijdrecht.

























Mijn vrouw heeft tijdens mijn afwezigheid gisteren op de showroom gepast. Daarom kon de vrachtwagen van Snaidero geen keukens lossen. Dat heb ik vandaag dus gedaan.

























Volgende week is de laatste week voor de bouwvak. Ik heb dus nog 1 aflevering van Snaidero te gaan en dan is het lekker vakantie.

donderdag 29 juli 2021

Snaidero keuken in den Haag (project 889)

Gisteren heeft monteur Jan Levien de Snaidero keuken van project 889 opgeleverd in den Haag.

Deze klant heeft een heel hoog plafond in de keuken. De afzuigkap is dus gemonteerd met verlengdraden, ik vind dat persoonlijk wel mooi.

























Naast de vouwdeurkast is een passtuk gemonteerd. Dit om er voor te zorgen dat de greep van de vouwdeurkast wat extra ruimte heeft.

























Boven de hoge kasten hebben we ook extra opzetkasten gezet om wat te kunnen doen met de hoogte. Boven deze opzetkasten ligt weer een afdekplaat zodat het er ook van bovenaf netjes uit ziet.

In de afdekplaat zitten uiteraard ventilatieopeningen (helemaal links) zodat de koelkast/vriezer de warme lucht wel kwijt kan.

























De klant heeft nu nog werkmensen over de vloer. Vandaar dat we de keuken nog wel in de beschermfolie hebben zitten.

























Maar onder de beschermfolie zit dus een wit hoogglans keuken met een rvs gelakt eiland. De combinatie van de S10 en S18 keuken dus.

























dinsdag 27 juli 2021

Snaidero keuken in Haarlem (project 990)

Zomer in Zeeland zou je zeggen, maar helaas nog veel regen. Tijdens zo`n regenbui net heb ik de Snaidero keuken van project 990 geladen. Deze Snaidero Ola keuken wordt nu bezorgd zodat Jan Levien `m deze week bij de klant in Haarlem kan monteren.

Gelukkig heb ik nu weer `s een keuken met een vaatwasser uit kunnen leveren. De klant had een normale vaatwasser gekocht (dus niet met automatische opening of bedieningspaneel in het zicht). Met een Ola keuken heb je greeplijsten, dus kan je ook een gewone vaatwasser monteren. Wel heel fijn dus een keuken zonder manco`s.

























Tegelijk met project 990 starten we ook een ander project in Haarlem (Snaidero project 991). Deze keuken heb ik vorige week al bezorgd.

Monteur Jan staat bij deze klant ingepland om de hoge kasten en het spoeldeel te monteren. Als de vloer van de klant klaar is hopen we terug te komen voor het eiland.

























Tenslotte nog wat anders. Afgelopen weekend hebben we de 2e verjaardag van Lea mogen vieren. Daarom even een foto van mijn jongste dochter. Lief hé?!

Mosselen in de Neff FullSteam oven

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn dochter in Yerseke mosselen opgehaald. Ik heb ze klaar gemaakt in de Neff FullSteam oven thuis.

























De mossel is wat mij betreft qua bereiding bijna nog meer simpel als een frikandel. Gewoon los in de gaatjespan en dan 6 minuten stomen op 100 graden.

























Voor de mensen die nog een hoge druk stoomoven hebben; het kan ook op 1 minuut met 120 graden stoom. Dat laat ik zien op onderstaande video.

vrijdag 23 juli 2021

Snaidero keuken in Haarlem (project 991)

Ook vandaag is er weer een Snaidero keuken op transport gegaan. Deze keer de keuken van project 991 in Haarlem. Deze Snaidero keuken stond al lang in opslag maar kon nog niet geplaatst worden omdat de aannemer van klant uitloopt.

Op dit moment komt de keuken nog steeds veel te vroeg. Jan heeft met de klant afgesproken om een deel van de keuken nu al te zetten zodat ze tijdens de vakantie in elk geval een broodje in de oven kunnen stoppen.

De vloer moet zelfs nog geëgaliseerd worden, dus heb klant maar wel verteld dat ze beter de deuren van de keuken er af kunnen halen.

























Monteur Jan Levien hoopt trouwens ook in Haarlem een Snaidero keuken te zetten de tweede helft van volgende week. Dat is project 990 (een Ola 20). De eerste helft van de week staat hij gepland om een andere Ola 20 te plaatsen in Blaricum (project 924).

























Bij voornoemde klanten (project 991, 990 en 924) ontbreken helaas de vaatwassers. De productie van deze vaatwassers was gepland voor nu maar helaas heeft BSH ook dat niet gehaald. Zoals het er nu uit ziet gaan ze de vaatwassers produceren tijdens mijn vakantie. Ik verwacht ze dus te ontvangen na mijn vakantie.

Het spijt me enorm, maar dit zijn de beruchte "onvoorziene omstandigheden" zoals ik vorig jaar al heb aangegeven.

donderdag 22 juli 2021

Snaidero Ola keuken in Blaricum

Volgende week hoopt monteur Jan Levien in Blaricum de keuken van project 924 te gaan plaatsen. Een Snaidero Ola 20 keuken in Grigio Cemento micalak.

Deze keuken is net op transport gegaan naar de klant.

Ik ben wel blij dat de keuken nu naar de klant gaat. Eigenlijk zou de keuken een half jaar terug al geplaatst moeten zijn maar de aannemer van de klant liep nogal uit.

























De keuken in Blaricum wordt in een hoekopstelling gemonteerd. Dus een opstelling vergelijkbaar met onderstaande afbeelding. Is weer `s wat anders hé?!

























De keukenmonteurs zijn nu nog aan het werk bij de klant van Snaidero keuken project 889. Ik denk dat ze daar morgen ook de boel wel kunnen afronden.

woensdag 21 juli 2021

Huisje Filipijnen

De bouwvak komt er aan en helaas gaan we ook dit jaar niet naar de Filipijnen.

We hopen dit jaar naar Italië te gaan (ook niet verkeerd) en onderweg nog bij familie langs in Oostenrijk.

In de Filipijnen is mijn schoonfamilie een vakantiehuisje aan het bouwen voor mijn vrouw. Een poosje terug had ik een berichtje gedaan over dit vakantiehuisje van mijn vrouw .








































Inmiddels is mijn schoonvader het dak aan het maken. Op de foto hier onder zie je het huis aan de straatkant.

Het huis is als het ware andersom geplaatst. Dus met de mooie kant naar de zee toe en de "lelijke" kant naar de straatkant toe.

Het is nu regenseizoen in de Filipijnen, dus heel hard opschieten doet het nu niet. Maar de bouw heeft uiteraard geen haast. Voorlopig kunnen we toch niet naar de Filipijnen.

























Voor wie zich toch een beetje in de Filipijnen wilt voelen; hier onder de video over Chicken Adobo. Het nationale gerecht van de Filipijnen.

Snaidero keukens bezorgd

Vandaag hebben we de Snaidero keuken van project 956 uitgeleverd in Fijnaart. Een S100 keuken in roestvrijstaal. Helaas was ook bij deze keuken de Neff vaatwasser manco (ik verwacht in week 31 weer vaatwassers te ontvangen).

























Gelukkig heeft de klant in Fijnaart geen combimagnetron. Combimagnetrons worden nu al maanden niet meer uitgeleverd door BSH. Ook voor combimagnetrons geldt dat ik er vóór de bouwvak nog enkele verwacht te ontvangen.

























Tenslotte. De vervoerder van Snaidero is ook 2 Snaidero Ola keukens komen brengen. Ook deze keukens hoop ik zo snel mogelijk bij de klanten te laten bezorgen.

maandag 19 juli 2021

Snaidero keuken project 993

Vandaag hebben de monteurs de keuken van project 993 klaar gemaakt op Flakkee. Een wit hoogglans keuken van Snaidero met een zwart granieten blad.

























Klant had zelf de wijnkoeler aangeleverd die dan door de keukenmonteurs weer is verwerkt op het eiland.

























Op dit moment wordt de Snaidero keuken gemonteerd van project 1002 in Rotterdam. De klant mailde me onderstaande foto door met de opmerking "vet". Wel heel fijn als mensen blij zijn met hun nieuwe keuken!

























De keuken in Rotterdam heeft een wit Corian blad. Dat vind ik persoonlijk heel fijn als blad want die Corian bladen breken tenminste niet. Laatst had ik er helaas weer eentje. Een keuken die nu al 8 jaar staat had opeens een grote scheur in het composieten blad.

Bij de keuken van project 993 wordt het blad volledig ondersteund (dus geen bar), dus heb ik er alles wat in mijn vermogen is aan gedaan om te voorkomen dat het blad breekt.

Toch adviseer ik om niet op zulke bladen te staan/zitten of zware spullen te zetten (zoals een kratje bier of volle boodschappentas).

Tenslotte hier onder een video over Corian werkbladen.

vrijdag 16 juli 2021

Snaidero keuken in den Haag (project 889) bezorgd

Een poos terug heb ik een Snaidero keuken verkocht aan een klant in den Haag; project 889. Deze klant heeft een nieuwe woning gebouwd die inmiddels klaar is. Vandaag was het zover, de keuken kon vanuit de opslag opgehaald worden en bezorgd worden bij de klant.

Deze Snaidero keuken hopen we volgende week te monteren.

























Een andere Snaidero keuken (project 1004) is vandaag juist opgeleverd. Dit is een S12 keuken die Jan Levien gemonteerd heeft op de boulevard in Vlissingen.

De keuken in Vlissingen is onlangs met spoed besteld voor in een bestaande woning. Maar dat kon je natuurlijk wel zien aan het verschil in de projectnummers.









































Tenslotte nog meer goed nieuws. De afgelopen maanden was de levering van Neff koffiemachines een groot probleem. Inmiddels heb ik weer koffiemachines binnen gekregen en heb ik er weer een heleboel kunnen naleveren bij verschillende klanten. Het wachten is nu nog op vaatwassers, combimagnetrons en combistoomovens.

donderdag 15 juli 2021

Gaggenau keuken

Vandaag heeft monteur Jan Levien de laatste hand gelegd aan de Gaggenau G18 keuken hier in de Snaidero keukenshowroom.

Vergeleken met Neff zit zustermerk Gaggenau in een wat hoger segment / prijsklasse. Het design van Gaggenau is echt anders. Het merk heeft meer een eigen gezicht als welk ander merk ook.

Gaggenau is het enige exclusieve inbouwapparatuur merk met een compleet assortiment. Gaggenau apparaten zijn van verre te herkennen aan het unieke "Bauhaus" design. Met 2 knoppen zijn alle bereidingswijzen eenvoudig in te stellen. Vanzelfsprekend zijn ook automatische programma`s voorhanden.

Met name de uitstraling van de koelkast vind ik heel chique. Mijn keukens zijn dat ook; dus dat past goed.

























Een groot voordeel is ook dat Gaggenau (in tegenstelling tot Neff) geen volumemerk is. Dit betekent dat de leveringen wat stabieler zijn. Bij Neff (en nog meer bij Bosch/Siemens) is de levering soms nogal een uitdaging.

























Voor alle duidelijkheid; ik neem absoluut geen afscheid van Neff. Ik doe Gaggenau als aanvulling naast Neff. Het gaat om hetzelfde bedrijf en ook dezelfde servicedienst. Gaggenau is alleen mooie aanvulling voor de klanten die net wat meer willen uitgeven/graag wat exclusievers heeft.

In de nieuwe Snaidero Vision S130 showroomkeuken heb ik trouwens eveneens Gaggenau apparaten gemonteerd laatst.

Snaidero keukens bezorgd

Vandaag is de Snaidero vervoerder weer langs geweest om keukens te brengen. Julian (de nieuwe monteur) heeft me geholpen met keukens lossen.

Na het lossen is Julian weer aan de slag gegaan in Goes (project 1000). Jan en Joop zijn daar ook bezig met de montage van die Snaidero keuken.

























Zodra de keuken in Goes klaar is hopen de mannen naar Rotterdam te gaan voor de montage van de Snaidero keuken van project 1002. Deze Snaidero keuken heb ik vandaag bij deze klant bezorgd.

De vaatwasser van de klant in Rotterdam is helaas manco. Ik hoop deze zo snel mogelijk na te kunnen leveren. Gelukkig reageerde deze klant (zoals ook veel andere klanten heel relaxed hier over. Maar mijn excuses voor de overlast en heel erg bedankt voor het begrip.

Dan tenslotte nog even wat anders voor wie `t leuk vindt. De bouw van het vakantiehuisje van mijn vrouw in de Filipijnen vordert gestaag.

Ze zijn nu bezig met het dak. Het hout is geïmpregneerd (anders eten de termieten het hout op) en wordt nu gemonteerd. Het hout is uit eigen bos, dus dat is wel zo handig.

























Als het huisje uiteindelijk klaar is dan moet het er uit gaan zien zoals onderstaande tekening. Die tekening heeft mijn schoonvader laten maken in de Filipijnen voor de "welstand".

Achteraf bleek dat de Gemeente toch een soort welstand had en dus tekeningen moest hebben. Op hun aanwijzigen zijn er ook verdiepingsvloeren veranderd naar hout. Ze zijn bang dat een betonnen vloer breekt tijdens een aardbeving. Hout schijnt veiliger te zijn. Alleen de begane grond vloer mocht wel in beton.

























Er zijn nog wel meer dingen anders. Zo`n Cape Dutch huis zoals m`n schoonvader bouwt voor Maria hoort eigenlijk een pannendak te hebben. Maar bij een beetje taifun (harde storm) waait dat er af. Daarom doen ze dat van metaal met zo`n pannendak motief. We zitten echt op het strand, dus het kan er best spoken in het regenseizoen (grofweg mei tot december).

dinsdag 13 juli 2021

Snaidero Ola keuken in Numansdorp (project 947)

De afgelopen dagen is monteur Jan Levien aan het werk geweest in Numansdorp. Hij heeft de Snaidero Ola keuken geplaatst van project 947.

Net als de Snaidero Ola keuken van vorige week is ook deze keuken gelakt in de kleur Grigio Cemento.

























Bij deze Snaidero keuken in Numansdorp is een Corian werkblad geleverd. Dit is ter plaatse naadloos verlijmd zodat het blad nu uit 1 stuk is. Gaaf hé?!

























De apparaten van project 947 waren vorig jaar al geleverd aan de klant. Vandaar dat we bij deze klant gelukkig geen manco`s hadden.

Ook nu doe ik dat nog steeds trouwens. Dus apparaten met spoed bestellen en van te voren bij klant leveren. Zo heb ik net 4 Neff apparaten van te voren geleverd voor de klant van project 1001 in Mijnsheerenland.

























Er zijn klanten die vinden dat ik voor de opslag moet zorgen en die reaktie snap ik best. Maar als ik dan een manco heb bij een andere klant waar ik eerder moet leveren dan zal ik echt wel apparaten uit mijn opslag pakken.

Ik ga niet apparaten "apart zetten". Ik heb allemaal lieve klanten, dus ik ga geen mensen voor trekken.

donderdag 8 juli 2021

Snaidero Ola20 keuken in Burgh Haamstede (project 921)

Een klant heeft in Burgh Haamstede (Zeeland) een prachtige woning laten bouwen in de duinen. In het ontwerp van deze woning komen heel veel ronde vormen voor. Logisch dus dat deze klant (project 921) gekozen heeft voor de Snaidero Ola 20 keuken.

























Deze Snaidero Ola keuken hebben we een poosje terug al geplaatst. Alleen het eiland kon nog niet geplaatst worden omdat de gietvloer nog niet gelegd was.

De keuken zetten we ook het liefst ná dat de vloer gelegd is (ik had vorige week al geschreven waarom). Maar dat blijft altijd een discussie omdat de vloerenleveranciers het vaak andersom willen.

























Inmiddels ligt de gietvloer er in. Monteur Jan heeft daarom gisteren deze prachtige Italiaanse design keuken klaar kunnen maken.

Zoals jullie op de foto`s zien is deze Ola keuken gespoten in de kleur Grigio Cemento (net als bij mij in de keukenshowroom).

























Wat heel bijzonder is (vind ik dan) is dat het spoeldeel bij de wand tegen een ronde muur aan geplaatst is. Het blad hebben we gemaakt op basis van een mal.

Ik hoop later dit jaar nog `s op bezoek te gaan bij deze klant. Leuk om ook foto`s te maken als de keuken echt in gebruik is genomen.

dinsdag 6 juli 2021

Snaidero keuken in Roermond (project 856)

In Roermond (Limburg) heb ik een poosje terug een Snaidero showroomkeuken geleverd in model Alu Town.

Inmiddels is de klant verhuisd naar het nieuwe huis en is de keuken in gebruik. Ik ben even langs geweest om de Neff apparaten uit te leggen.



Ook heb ik de keuken op video gezet. Je ziet het op de video hier boven.

vrijdag 2 juli 2021

Snaidero keuken project 1000

Vandaag heeft de vervoerder de Snaidero keuken van project 1000 bezorgd in Goes. Ditzelfde geldt voor de Snaidero keuken van project 997 in Haarlem.

De bedoeling is dat deze keukens allebei na het weekend gemonteerd worden.

Jan Levien doet de keuken in Haarlem. Jan en Joop doen de keuken in Goes.

























Ik ben heel blij dat ik bij beide klanten de belangrijkste Neff apparaten ruim van te voren heb afgeleverd. De klanten hebben deze zelf opgeslagen.

De klanten die nu een keuken bij me kopen bied ik dit ook aan als mogelijkheid. Dit om er alles aan gedaan te hebben dat alles compleet is bij aanvang montage.

Dan nog wat anders. Het viel me op dat ik deze week 3 x een extra deur verkocht heb in verband met schades.

Bij de ene klant was het de verlichtingsmonteur, bij de volgende de parketvloerenman en de laatste de man van de gietvloer.

Moraal van het verhaal; zet je keuken alstublieft zo laat mogelijk in de verbouwing. Dus als echt iedereen klaar is.

























Bij het bovenstaande front was het dus de man van de gietvloer. Het is dan een duur front waar ook nog lange levertijd op zit (je bent zo een paar maanden verder).

Het spreekt voor zich dat wij (de monteurs en ik) liever de keukenplaatsing ná de vloer e.d. plannen.

donderdag 1 juli 2021

Snaidero keukens bezorgd

Vandaag is de vervoerder van Snaidero weer langs geweest om nieuwe keukens te bezorgen. Monteur Jan Levien heeft me geholpen met het lossen.

























Jan Levien heeft vandaag namelijk in de showroom gewerkt hier. We hebben apparaten veranderd in de showroom. Zo zijn er Neff koel-/vriescombinaties gewisseld.

Ook hebben we een begin gemaakt met de nieuwe Gaggenau showroomkeuken. Ik heb 1 showroomkeuken Neff ingewisseld met Gaggenau. Dit omdat ik de Neff inbouwapparaten voor klanten nodig heb omdat ze door BSH niet uitgeleverd worden. Gaggenau is een kleiner merk, dus ik verwacht wat minder leverproblemen.

Helaas zijn nog niet alle apparaten binnen voor deze nieuwe Gaggenau showroomkeuken. Ik kan dus nog geen foto`s laten zien.

Over niet geleverde apparaten gesproken; ik zou deze week dan toch eindelijk weer koffiemachines en combimagnetrons binnen krijgen. Maar helaas. De geplande levering is opnieuw door BSH uitgesteld.

Voor de klant van Snaidero keuken project 965 had ik bijvoorbeeld in mei al de combimagnetron binnen moeten krijgen. Gelukkig heb ik die toen uit de showroom kunnen pakken want zelfs nu is deze combimagnetron nog niet binnen!

Tenslotte. De geïntegreerde vaatwassers met bedieningspaneel worden de komende weken niet uitgeleverd door BSH/Neff. Ik verwacht ze medio week 31 (dus laatste week voordat ik met vakantie ga). Plaatsvervangend excuus, maar dit is helaas al een poosje aan de gang zo.