Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 30 november 2019

Kokend water kraan

Sinds jaar-en-dag hebben we in keukenland kokend water kranen. Deze zijn over het algemeen best prijzig. Sinds kort heeft leverancier Doeco hier een alternatief voor; de Doeco Triton. Dit is een kokend water systeem met een hogedruk boiler van 4,4 liter en een mechanische 3-in-1 kraan met een kokend water output van 100 graden Celcius.


Qua design vind ik de kraan zelf wat aan de eenvoudige kant (minder mooi als de Gessi Just kraan). Ook heeft de Triton geen uittrekbare slang. Maar even goede vrienden, de Triton is slechts 225 Euro duurder als de Gessi Just en is dan inclusief warm en kokend water. Bijna te mooi om waar te zijn.

Hoe dan ook. De Triton kraan is er met een ronde en haakse uitloop. De beschikbare kleuren zijn chroom, rvs look en zwart. De vanaf prijs is slechts 649 Euro INCLUSIEF B.T.W. De aansluitwaarde is 1550W en dit apparaat werkt op zowel 50 als 60hZ (werkt dus ook in Suriname bijvoorbeeld).

woensdag 27 november 2019

Winterfair op Arnemuiden

Op dv. vrijdag de 29e november is er hier de jaarlijkse Winterfair. In mijn eigen showroom heb ik dan een Neff kok die laat zien wat je zoal kunt doen met de Neff FullSteam oven.



Vóór de showroom staan er oldtimers, is er muziek en verderop in het dorp zijn er eveneens een heleboel activiteiten gepland door de lokale middenstand. Zo staan er wel 40 kramen, kun je muntjes hakken uit een ijsblok en is er ook een ijssculptuurdemonstratie.

Moraal van het verhaal. Op naar Arnemuiden allemaal...

zaterdag 23 november 2019

Snaidero keuken in Duitsland (project 888)

Onlangs heb ik in Duitsland de Snaidero keuken van project 888 uitgeleverd. De keuken is toen door monteur Niklas gemonteerd. De klant heeft gekozen voor een wand met hoge kasten in wit hoogglans lak en een rvs eiland (de S10 oplossing).


In de wand met hoge kasten heeft de klant een vouwdeurkast met daarin de vaatwasser en wijnkoeler. Ook de koffiemachine van klant passte nog in de vouwdeurkast. Zodoende kon de ingebouwde koffiemachine van de S10 keuken vervallen ten gunste van een extra oven.


Eigenlijk lijkt de keuken in Krefeld heel erg op de keuken bij mij privé (zie video hier onder). De klant had deze keuken bij mij thuis ook gezien en wilde deze daarom ook zelf hebben.


vrijdag 22 november 2019

Snaidero keuken in Rotterdam (project 876)

De afgelopen week hebben de monteurs Jan en Joop een Snaidero keuken voor me geplaatst een appartement in Rotterdam; project 876. Deze keer een rvs keuken met een halfhoge kast aan/op het eiland. Een beetje lastig uitleggen, maar de foto hier onder maakt het denk ik wel duidelijk.


Tegen een pilaar hebben we een halfhoge kast geplaatst met daarin de Neff FullSteam oven en koelkast. Het eiland van de S100 keuken hebben we er als het ware omheen gebouwd.


De S100 hier in de showroom heeft 2 ladekasten van 90cm aan de "kamerkant". Bij deze keuken in Rotterdam hebben we er nog een extra 90cm ladenkast aan "vast kunnen plakken". De klant heeft nu dus een heel groot eiland. Een hoge kastenwand was hierdoor niet meer persé nodig.


Omdat in het appartement van klant geen afvoer naar buiten mogelijk was heeft deze klant ook voor een Spring afzuigkap gekozen. Deze afzuigkap werkt met Bipolaire Ionisatie en zuivert de luchtjes in de keuken niet alleen van geur maar ook van virussen, pollen, schimmels etc.

donderdag 21 november 2019

Snaidero keukens in Arnhem

Onlangs heeft Niklas de keuken gemonteerd van Snaidero project 811 in Arnhem. De nieuwe keuken staat inmiddels. Ik hoop er binnenkort even heen te gaan.

Bij de vorige Snaidero keuken van klant had ik twee jaar terug "gewone" onderkasten in wit hoogglans gecombineerd met een rvs blad en rvs kolomkasten. De nieuwe keuken van klant heeft wel "gewone" witte hoge kasten maar wel een metalen (rvs gelakt) onderkant met daarop juist een Bianco Carara Corian blad. Dit is een Corian werkblad maar dan in een "marmermotief".


Per mail had de klant al bij me aangegeven de nieuwe combinatie geslaagd te vinden. Uiteraard wil ik het graag nog even in het echt zien. Ik heb nu alleen nog maar onderstaande foto`s gezien van Niklas na montage van de keuken (de metalen kasten zitten dan nog in de beschermfolie).


Wat ook wel leuk is; bij de vorige Snaidero keuken zat een witte Spring afzuigkap. Die is (net als ook de Neff FullSteam oven ed.) ook in de nieuwe keuken toegepast. Leuk!

vrijdag 15 november 2019

Snaidero keuken in Zeeland (project 882)

Een paar jaar terug heb ik een Snaidero keuken geleverd aan een klant in Oudelande (project 641). Een hele mooie roestvrijstalen keuken in een eilandopstelling.

Deze keuken was toen geplaatst door de monteurs Jan en Joop, hier onder zien jullie de video die ik toen van de keuken had gemaakt.



De klant is onlangs verhuisd naar Wemeldinge (ook in Zeeland). Ze hebben er een heel mooi huis gekocht; alleen de keuken was niet echt van deze tijd. Zodoende heeft de klant recentelijk opnieuw een keuken bij me gekocht (project 882). Inmiddels is ook deze keuken door Jan en Joop geplaatst.


De nieuwe keuken lijkt heel erg op de vorige keuken die de klant bij me heeft gekocht. Toch zijn er wat dingen veranderd. Bij de vorige keuken had de klant een wit composiet blad bijvoorbeeld, het nieuwe blad is wit Corian. Corian voelt fijner (warmer) aan en is ook niet zo gevoelig voor breuk (bij overhangende bladen moet je heel erg oppassen voor breuk bij graniet en composiet). Een ander voordeel van Corian is dat je het blad extreem lang kunt maken. Het blad bij project 882 is daarom ook 325cm lang. Je kunt er in deze situatie dus ook met meer mensen aan zitten.

Vervolgens heeft de klant de kleur aangepast. Ze wilden weer eens wat anders als roestvrijstaal qua deuren. De hoge kasten hebben ze in wit hoogglans gedaan (net als bij mij thuis). Het eiland echter is in loodgrijs metallic hoogglans gespoten.

Tenslotte zijn ook de apparaten anders. Bij de vorige keuken had de klant bijvoorbeeld een hoge druk stoomoven. Voor de nieuwe keuken is overgestapt naar de Neff FullSteam oven.

Ook qua afzuigkap is voor een ander systeem gekozen. In plaats van de plafondafzuigkap heeft klant nu de zwarte Twister afzuigkap op bipolaire ionisatie (thuis heb ik dezelfde afzuigkap maar dan in Titanium).

Met bipolaire ionisatie blaas je geen warme lucht naar buiten maar wordt gezuiverde lucht terug je huis in geblazen. Daarom is dit beter voor je energierekening/comfort/milieu.

donderdag 14 november 2019

Snaidero keuken in Spanje

Vanmorgen is Niklas op het vliegtuig het land uitgezet :). Hij gaat naar Spanje om de keuken van Snaidero project 886 te monteren. Het is niet de eerste keer dat Niklas een Snaidero keuken voor me in Spanje monteert. Enkele jaren terug heeft hij ook Snaidero project 738 voor me gemonteerd. Niklas is echter niet zo`n wereldreiziger, hij laat dit soort dingen over het algemeen liever over aan collega Jan Levien.


Daarom heeft monteur Jan Levien eerder dit jaar de Snaidero keuken voor me geplaatst Spanje van project 815 en zou hij eigenlijk ook de keuken van project 886 monteren. Door z`n ongeval onlangs hebben we nu toch Niklas lief aan moeten kijken...

Hoe dan ook, uiteindelijk is Niklas toch overstag gegaan. Klant blij en ik natuurlijk ook.


Over blije klant gesproken; van de klant van vorige week kreeg ik bovenstaand mailtje toegestuurd. Leuk hé?!

zaterdag 9 november 2019

Snaidero keuken project 835 in Leeuwarden

Exact een jaar geleden verkocht ik een S12 keuken aan een klant in Leeuwarden; project 835. De afgelopen week heeft monteur Niklas deze keuken gemonteerd. De klant stuurde me onderstaande foto van hun nieuwe Snaidero keuken door.


Ook deden ze er nog een tekstje bij;

Beste Rudy,

Wij zitten op de bank te genieten van het uitzicht op onze prachtige Snaidero keuken!

Niklas heeft 3 dagen hard doorgewerkt om alles erin te krijgen. Hij is hier gisteravond pas om 23:30 vertrokken.

Wij zijn erg tevreden over hem, hij heeft heel netjes en secuur gewerkt en ging pas weg toen alles perfect was.

Nogmaals bedankt voor alles, je hebt er weer tevreden klanten bij! ;)

Groet!
Rinse, Rianne en Anna

Bedankt voor het leuke mailtje hoor!

vrijdag 8 november 2019

Snaidero keuken in Hoofddorp (project 865)

Enkele weken terug heb ik een Snaidero Ola 20 keuken uitgeleverd aan de klant van project 865 in Hoofddorp. Deze klant heeft gekozen voor Oro Brunito micalak (een matte versie van de huidige S1 showroomkeuken).

De klant heeft een Neff Fullsteam combistoomoven bij me gekocht maar had nog nooit gestoomd. Over de telefoon vertelden ze te wachten met gebruiken totdat ik langs was geweest om de apparaten uit te leggen. Ook de koffiemachine hadden ze nog nooit gebruikt.

Dus gisteravond ben ik naar de klant gegaan om de apparaten uit te leggen.


Sinds de geboorte van onze baby drie maanden terug had ik nog geen klanten bezocht, dus het moest er echt een keer van komen. Niet uit onwil hoor, ik vind het heel leuk om de klanten te bezoeken maar door het baby-tje ben ik nogal graag `s avonds thuis.

Mocht je net als de klant van project 865 wat schroom hebben om je stoomoven te gaan gebruiken; misschien is het een goed idee om dan mijn showroom te bezoeken tijdens de Winterfair hier binnenkort. Ik heb dan een Neff kok om een demo te doen met de Neff FullSteam oven. Ook heb ik mijn zusje gevraagd (zij heeft veel ervaring met bakken in de Neff FullSteam oven).

Hoe dan ook, de keuken in Hoofddorp is heel mooi geworden. Mensen uit de buurt hadden al gezegd dat de keuken vast gekocht was door een bekende Nederlander of zo. Ook de familie van de klant is onder de indruk van de keuken. De broer van de klant van project 865 heeft inmiddels ook een Snaidero keuken bij me gekocht. Leuk hé?!



Hier boven tenslotte nog de video van de Ola 20 keuken hier bij mij in de keukenshowroom.