Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 31 januari 2023

Glazen kasten Rialto in Snaidero pakket

Onlangs heb ik in Veere de Snaidero keuken verkocht van project 1105. Deze keuken is inmiddels in productie trouwens. Deze klant heeft naast de keuken ook een dubbele Rialto kast bij me besteld.

Zo`n Rialto kast is eigenlijk een soort "showkast", je gaat er geen bolletje beschuitbus in zetten zeg maar. Van mij mag het wel hoor, maar ik heb zelf het idee dat het meer bedoeld is om wat mooie spulletjes in te "showen".



















Volgens mij heb ik nog nooit aandacht gegeven aan die Rialto kasten, hiervoor excuus want eigenlijk zijn ze toch heel leuk.

Je kunt die kasten "pimpen" zeg maar met ingefraisde LED verlichting bijvoorbeeld. Is wel heel chique.

Of bijvoorbeeld een wijnglazenhouder of wijnrek. Helaas is er nog geen gekoelde versie van deze kast. Volgens mij zou daar wel vraag naar zijn maar ik denk dat dit technisch met die deuren niet gaat.



















Ook kun je kiezen uit verschillende versies. Snaidero heeft bijvoorbeeld ook hoekversies en opzetkasten in dit assortiment.



















Vouwdeurkast in Snaidero Vision keuken

Gisteren zijn de monteurs in Middelburg begonnen met de montage van de Snaidero keuken van project 1082. Ook vandaag zijn ze er nog hard aan het werk. De klant heeft twee vouwdeurkasten op maat en dat is best veel werk.










































Zo`n vouwdeurkast vind ik zelf heel handig. Je kunt zo bijvoorbeeld je vaatwasser op hoogte weg werken. Dat is ergonomisch. Maar je kunt ook losse keuken apparaten zoals je koffiemachine, broodrooster enzovoorts achter de vouwdeuren uit het zicht houden. Dit is strak (je eiland blijft leeg).

Hier onder een video van zo`n vouwdeurkast in de Snaidero Vision keuken.

Neff S147ZCS35E vaatwasser

In de vouwdeurkast bouw ik vrijwel altijd de Neff vaatwasser in met het bedieningspaneel S147ZCS35E.

Deze vaatwasser is stil, zuinig en heeft standaard al de handige besteklade (dus 3 lades totaal).

Hier onder de video over deze vaatwasser waarin ik uitleg waarom ik voor deze machine heb gekozen.



zaterdag 28 januari 2023

Snaidero keuken in Middelburg (project 1082)

Een paar weken terug zijn de monteurs begonnen bij project 1082 in Middelburg. Het leidingwerk is verlegd en het verlaagde plafond is gemaakt.

Vervolgens is (door een ander bedrijf) de houten vloer gelegd in de keuken. Inmiddels is dat werk afgerond en heb ik gisteren de nieuwe Snaidero keuken laten bezorgen.



















Na het weekend hopen de monteurs deze keuken te gaan monteren.

Het wordt een S12 keuken die iets is aangepast. Zo heeft de klant besloten om de apparaten uit het zicht te monteren in 2 vouwdeurkasten.

Hier onder de video van de S12 keuken zoals hij hier in de showroom staat.

vrijdag 27 januari 2023

Snaidero keuken geplaatst in Heeswijk Dinther (project 1098)

De afgelopen week hebben de monteurs de Snaidero keuken van project 1098 gemonteerd in Heeswijk Dinther. Deze klant zit nog vol in de verbouwing op dit moment.

Maar zonder keuken is het ook nogal kamperen, dus klant heeft ons toch gevraagd om de Snaidero droomkeuken nu al te monteren.



















Als de nieuwe vloer van de klant gelegd is moet dan de monteur weer terug komen om de plinten te monteren. Ook moeten de zijpanelen dan opnieuw gesteld worden (zodat deze mooi aansluiten op de vloer).



















Persoonlijk heb ik liever dat de keuken gezet wordt nadat de vloer is gelegd. Maar ik snap klant ook wel, op een gegeven moment ben je het gewoon zat om te kamperen in je eigen huis. Je wilt dan gewoon dat de keuken geplaatst wordt.

Tenslotte hier onder nog de video van de "droomkeuken". Als alles klaar is bij klant moet het er dus zo ongeveer uit komen te zien.

donderdag 26 januari 2023

Wit hoogglans keuken van Snaidero geplaatst in Nieuw Beijerland (project 1013)

Vorige week heb ik onder andere de Snaidero keuken van project 1013 uitgeleverd. Inmiddels is deze Snaidero keuken klaar (de beschermfolie zit er nog wel op).


























Dez Snaidero keuken is in wit hoogglans lak gespoten. Eigenlijk de "hufter-proof" versie van Snaidero. Ik bedoel hier mee te zeggen dat ik hier eigenlijk nooit after-sales op heb (is voor zowel mij als klant uiteraard heel prettig).

Een ander voordeel is dat het ruimtelijk oogt en ook heel tijdloos is.

Boven het keuken eiland hangt 2 x een Falmec Sophie. Eentje er van is een afvoerloze afzuigkap, de andere is een lamp.

De klant heeft gekozen voor roestvrijstalen werkbladen (heel schoon), maar op het zitgedeelte van het eiland is het werkblad Corian (Bianco Carara).

Het achterpaneel van het eiland heeft klant juist in Oro Brunito hoogglans besteld. Ze wilden het hier iets meer kleur/warmte geven.


























Tenslotte. Vandaag zijn ook weer verschillende Snaidero keukens uitgeleverd hier. Zo zijn de Snaidero keukens opgehaald van project 1074 in Ooltgensplaat en een deel van Snaidero project 1097 in Alkmaar.

Beide projecten staan op voor montage volgende week.


























Stopcontacten op je eiland en Gaggenau 200 serie ovens

Bij de S10 en S18 keukens maak ik de stopcontacten in de bladrand.

Super handig en ook stoer om te zien. Maar als je een dun werkblad doet zoals bij de Snaidero Ola of Snaidero Vision dan kan dat natuurlijk niet.

Vorige week heb ik de klant bezocht van project 1086 in Eindhoven. Hier heb ik zo`n Snaidero Vision keuken geleverd in Grigio Cemento.


























Ik heb even foto`s gemaakt om jullie te laten zien hoe we dat kunnen oplossen. Het blinde paneel van de Gaggenau kookplaat afzuigkap verzetten we iets zodat er een stopcontact in de ladenkast verstopt kan worden.

Het blinde paneel van de ondiepe ladenkast bij de speciale Vision poot is vermaakt. Het is een draaideur geworden. Daar achter zit dan o.a. een extra stopcontact voor algemeen gebruik op eiland weggewerkt. In de poot zelf zit natuurlijk ook een dubbel stopcontact maar dat is meer bedoeld voor je laptop of mobiel.


























Tenslotte. Bij de topmodellen van Snaidero verkoop ik tegenwoordig vaker apparaten van de luxere versie van Neff: Gaggenau.

In de G18 keuken, maar ook in de Snaidero Vision showroomkeuken zit tegenwoordig zo`n Gaggenau apparatenset. Ik heb daarom onderstaande video gemaakt over de 200 serie pyrolyse oven van Gaggenau (BOP220102).



dinsdag 24 januari 2023

Huisje op het strand in de Filipijnen

Zoals jullie weten heeft mijn vrouw een huisje in de Filipijnen. Heb er al vaker wat over geschreven op het blog.

Het huisje is nog steeds niet helemaal klaar maar tijdens de kerstvakantie hebben we er zelf in elk geval kunnen verblijven.



Voor de mensen die het leuk vinden heb ik een video gemaakt die bij dit berichtje is ingesloten.

vrijdag 20 januari 2023

Gaggenau 200 serie inbouwapparatuur

Zoals jullie weten ben ik een Neff man. Neff apparaten zijn echt gemaakt voor de gebruiker. Zo`n Hide&Slide deur is bijvoorbeeld heel ergonomisch en veilig (je verbrandt jezelf niet aan de hete deur van de oven).

Voor de topmodellen keukens (Iconen noemt Snaidero dat) heb ik ook Gaggenau. Gaggenau heeft dezelfde eigenaar als Neff (BSH) maar zit qua prijsstelling een stuk hoger.






De uitstraling van Gaggenau is heel exclusief en past daardoor heel goed bij zo`n Icoon van Snaidero. In de keukenshowroom hier heb ik daarom Gaggenau apparaten ingebouwd in bijvoorbeeld de Snaidero S130 Vision en de Snaidero G18.



Nu heeft Gaggenau verschillende series. Zo heb ik hier in de showroom de 200 serie ingebouwd. Bij Gaggenau zelf (in hun showroom in Hoofddorp) proberen ze mijn klanten om te turnen naar de (duurdere) 400 serie van Gaggenau.

Bij een Snaidero Vision komt wat mij betreft de 200 serie wat mooier uit. In bovenstaande video leg ik uit waarom.

donderdag 19 januari 2023

Snaidero Ola keuken in België (project 928)

Zoals ik gisteren al schreef zijn de monteurs nu aan het werk in België bij project 928 in Eeklo. Vandaag hebben ze de Snaidero Ola keuken gezet.

Meestal verkoop ik zo`n Ola in Grigio Cemento micalak, maar deze is dus mat lak gespoten (Bianco Luce). Het werkblad is (zoals bijna altijd bij Ola) uitgevoerd in Corian.






Deze Snaidero Ola keuken is geplaatst in de kelder van de woning. Op de bagane grond staat al een S18 keuken. Binnenkort hopen we voor deze klant nog een extra Snaidero keuken te plaatsen. Eveneens in hetzelfde pand. Ik denk dat de klant die keuken gaat gebruiken als een soort bijkeuken.






Snaidero S18 keuken in Eeklo (project 928)

Zoals ik gisteren al schreef, de monteurs zijn nu in België aan het werk (Eeklo). De Snaidero keukens van project 928 worden geplaatst. De eerste keuken (een S18 keuken) is inmiddels zo goed als klaar.






De klant heeft de hoge kastenwand van de S18 keuken verlengd en in een hoek gepland. Ook is er een vouwdeurkast aan toegevoegd. In deze vouwdeurkast zit een smalle wijnkoeler.

De standaard apparaten in de S18 zijn van het Duitse merk Neff (in dit geval; FullSteam oven/koffiemachine/servieswarmer) maar die heeft klant niet allemaal afgenomen. De monteurs hebben bestaande apparaten van klant ingebouwd. Alleen de vaatwasser en inductiekookplaat zijn nu nog van Neff. De afzuigkap is van Falmec. Die apparaten (Neff en Falmec) heb ik uiteraard wel mee geleverd met de keuken.

De keuken zit nu nog in de beschermfolie maar je kunt wel zien dat deze klant best een flinke Snaidero keuken heeft.






Op dit moment zijn de monteurs de Snaidero Ola keuken (S8 wandopstelling) aan het monteren. Die komt in de kelder van deze woning.

woensdag 18 januari 2023

Snaidero keukens afgeleverd (928 en 1013)

Vandaag wordt de Snaidero keuken bezorgd van project 1013 in Nieuw Beijerland. Deze Snaidero keuken is een poos terug verkocht maar kon niet eerder uitgeleverd worden omdat de aannemer van de klant nog niet klaar was.

Inmiddels is dat wel het geval en kan de nieuwe keuken dus bezorgd worden.






De monteurs zijn op dit moment nog zo`n project aan het monteren; Snaidero project 928 in Eeklo in België. Dit project (3 Snaidero keukens) is verkocht in 2020 maar ook hier liep de bouw vertraging op.

De keukens zijn al die tijd in opslag geweest en worden deze week (3 jaar later) gemonteerd.

Voor volgende week staat de keuken in Oud Beijerland op (project 1013 dus) en de keuken van project 1098 in Heeswijk Dinther. Dan nog wat anders. De mallen om de ronde kasten te maken voor de modellen Ola en Vision worden op dit moment vervangen. Dit heeft tot gevolg dat de levertijd van deze ronde keukens tijdelijk enkele weken langer is (16 weken in plaats van 13 weken). Houd hier alstublieft rekening mee.






vrijdag 13 januari 2023

Neff FullSteam oven B48FT78G0 weer leverbaar

Zoals jullie weten heeft Neff een geweldige combistoomoven; de Neff B48FT78G0 FullSteam oven. Dit is dus een normale hetelucht oven die ook kan stomen. Dus een oven en stoomoven in 1 apparaat.

De laatste jaren was deze Neff FullSteam oven erg schaars. Hier heb ik al vaker wat over geschreven. Maar sinds een paar weken heb ik zelfs een klein voorraadje van deze ovens. Geweldig toch?



Reden dus om een video te maken van deze fantastische oven. Ik heb deze video hier boven ingesloten.

donderdag 12 januari 2023

Snaidero keukens in Veere (project 1085 en 1105)

Eind vorig jaar heb ik een Snaidero keuken in Veere geleverd (project 1085). Een hoekkeuken in wit hoogglans lak gecombineerd met Oro Brunito metallic hoogglans (eveneens gelakt).








































Jan Levien moest vandaag nog even langs in Veere en heeft wat foto`s gemaakt van deze Snaidero keuken. Vandaar dat ik deze foto`s met jullie deel deze keer.

Het Oro Brunito is heel moeilijk op de foto te zetten, maar zoals de naam al zegt; het is een bruinachtig goude kleur. Goud op een chique manier zeg maar.

Bij geval heb ik vorige week weer een andere Snaidero keuken verkocht in Veere; project 1105. Deze keuken is met spoed besteld. Ik verwacht `m dus met een week of 12 te kunnen uitleveren.






Snaidero Vision keuken in Roosendaal (project 1069)

Een poosje terug is in Roosendaal de Snaidero Vision keuken geplaatst van project 1069. Een prachtige Italiaanse design keuken die gespoten is in Grigio Cemento micalak.

De klant heeft inmiddels deze Snaidero keuken in gebruik genomen. Hier onder wat foto`s van deze schitterende keuken.






Het zijn nog maar telefoonfoto`s. Ik hoop binnenkort nog `s hoge resolutiefoto`s te maken.






woensdag 11 januari 2023

Snaidero keuken in Middelburg (project 1082)

Vandaag zijn de monteurs begonnen in Middelburg met de montage van de Snaidero keuken van project 1082.

Ik ben even wezen kijken, het is immers toch om de hoek. Heb ook even een foto gemaakt. Gertjan (mijn broertje) zie je aan het werk. Hij is bezig met het verlaagd plafond met LED spots voor boven het eiland (ze willen het net als bij mij thuis hebben).






De klant was thuis en het was mijn vrije woensdag middag. Zodoende zijn we nog even samen wezen vliegen.






dinsdag 10 januari 2023

Snaidero keuken in Krimpen aan den IJssel (project 1093)

Zoals ik enkele weken terug al schreef is onlangs de Snaidero keuken van project 1093 gemonteerd in Krimpen aan den IJssel. De klant zou de wanden en dergelijke nog afwerken. Dit is inmiddels ook gebeurd.






De klant stuurde me foto`s van deze Snaidero Ola keuken zoals het er nu uit ziet.

Ik deel de foto`s bij deze dus nog even met jullie.









































Zoals jullie kunnen zien heeft de monteur het verlaagde plafond gemaakt in exact dezelfde vorm als het Corian werkblad. Ook het Corian werkblad is weer bijzonder. Dit is gemaakt op basis van onze mal. Ook is het werkblad naadloos uit 1 stuk geleverd. Heel gaaf!

vrijdag 6 januari 2023

Snaidero keuken in Amsterdam (project 906)

Een poosje terug heb ik in Amsterdam een Snaidero keuken en Helex/Trimline gashaard uitgeleverd; project 906. Deze klant had al eerder een Snaidero keuken bij me gekocht (Snaidero keuken project 602 in Amsterdam).

























De monteur is deze week tijdens de vakantie nog even bij klant langs geweest (wat kleine dingetjes voor de badkamer). Toch maar even foto`s gemaakt van deze prachtige Snaidero keuken.












Zoals jullie zien heeft de klant gekozen voor Grigio Cemento micalak. Dit is gecombineerd met wit Corian.

Het Corian is doorgezet in een zijpaneel uit 1 stuk (naadloos dus).












Voor wat betreft de apparaten is (net als bij de vorige keuken van klant) gekozen voor Neff. Alleen nieuwe lijn uiteraard (bij de vorige Snaidero keuken had klant nog de rvs apparaten lijn van Neff).

Tenslotte heeft de klant de keuken ook nog eens uitgevoerd met een heleboel lades.












donderdag 5 januari 2023

Vakantie voorbij

Zoals ik al in de kerstvideo gezegd had, ik ben op vakantie geweest naar de Filipijnen.

Inmiddels is deze vakantie weer voorbij. Vanaf morgen hoop ik weer te gaan werken. De Snaidero keukenshowroom is dan weer open.






We hebben het heel erg leuk gehad in de Filipijnen. Met name Lea (mijn dochter) heeft genoten.

























Maar ook voor ons was het leuk uiteraard. We hebben ons huis voor het eerst zelf in het echt gezien.

























Ik hoop binnenkort wel een video te posten van het Filipijnen avontuur.

Bij terugkomst van vakantie lag er trouwens ook nog fanmail van de IND. Mijn vrouw krijgt nu toch echt haar Nederlandse paspoort! Fijn hé?!






De Neff B57CR22G0 oven met pyrolyse

Zoals jullie weten ben ik qua apparatuur gespecialiseerd in de merken Neff en Gaggenau.

Het merk Neff is meer een ovenmerk vind ik. Gaggenau heeft juist de mooiste koelkasten.

Neff heeft fantastische ovens, met name de luxere ovens met een deur die onder de oven verdwijnt. De Neff B57CR22G0 is zo`n Hide&Slide oven. Een echte degelijke no-nonsense oven die ik vaak verkoop. Daarom deze keer een video over deze topper.