Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 26 januari 2015

Zeyko keukens op de beurs in Keulen

Op de keukenbeurs in Keulen vorige week ben ik natuurlijk bij verschillende keukenmerken op de stand geweest. Zo ook bij het Duitse merk Zeyko. Op de MOW laatst had de Zeyko vertegenwoordiger geen tijd, maar deze keer dus wel.


Er zijn heel veel keukenfabrikanten in Duitsland. Wil je als fabrikant bestaansrecht hebben dan moet je jezelf onderscheiden. Zeyko doet dat door een extreme kwaliteit te bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan massieve kastrompen. Niet omdat het nodig is, maar omdat de klant iets bijzonders wilt hebben. Zo`n Zeyko klant woont dan ook steeds vaker in het Midden Oosten en niet in de EU.

Persoonlijk zie ik Zeyko als een hele grote interieurbouwer. Natuurlijk hebben ze ook machines, maar ze doen echt nog heel veel met de hand bij Zeyko.


Deze Zeyko keuken is met een metaalfinish behandeld. Dit wordt op de deur "gesmeerd". Hierdoor krijgt de keuken een aluminium effect (maar niet glad). Het werkblad is van dun staal gemaakt. Hierdoor ziet het er industrieel uit.

Ook is er een constructie in het keukeneiland gemaakt waardoor een deel van het keukeneiland zweeft. Volgens de vertegenwoordiger kon je zelfs op het werkblad gaan zitten. Een collega van `m had het de dag ervoor nog gedaan vertelde hij.


Zeyko heeft de constructie in het eiland met een houten gemaakt. Zo`n 13 jaar terug heb ik ook `s zo`n soort zwevend kookgedeelte bij een klant gemaakt, maar dan met een stalen constructie. Wel grappig want het staat nog steeds op m`n website (Snaidero keukenproject 42 in Vlissingen).


Naast deze keuken stonden er natuurlijk meer keukens opgesteld in Keulen. Hierover later meer :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten