Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 21 januari 2015

Snaidero keukens in Moskou

Voor vandaag heb ik afgesproken met Samir. Samir is de eigenaar van de Snaidero showroom in Moskou. Samir komt mijn showroom bezoeken. Onze keukenshowrooms lijken heel erg op elkaar. Allebei de showrooms zijn ongeveer even groot. Allebei hebben we Snaidero op de gevel staan en uiteraard ook Snaidero keukens opgesteld in de showroom.


Toch zijn er wel verschillen. Samir laat veel Míele apparaten zien. Ook vrijstaande apparatuur van Míele zoals wasmachines en drogers. Zelf doe ik hoofdzakelijk Neff inbouwapparatuur en met Míele hoofdzakelijk de hoge druk stoomoven. In Rusland is een merk veel belangrijker als hier. Míele heeft daar toch meer "status" als Neff. Terwijl hier een consument toch meer kijkt naar andere factoren zoals kwaliteit, design, gebruiksmogelijkheden en service.

Ook werkt het qua inkoop anders in Rusland. De consument doet daar rechtstreeks zaken met de apparaten fabrikant (Míele). De keukenshowroom is dan een soort museum waar de fabrikant dus een provisie voor betaalt aan de keukenzaak. Voor de keukenzaak levert dit meer op, maar de consument is natuurlijk wel duurder uit. De apparaten hebben immers een door de fabrikant vastgestelde prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten