Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 1 maart 2022

Snaidero S11 keuken in Middelburg / prijsverhoging apparatuur

Vandaag heb ik de Snaidero S11 keuken van project 1035 bezorgd in Middelburg.

Voor deze keuken waren zowel de Neff vaatwasser als de Neff oven manco. Gelukkig heb ik het voor deze klant op kunnen lossen met een alternatief. De klant heeft een luxere Neff vaatwasser gekregen en een iets eenvoudiger model Neff oven (geen pyrolyse maar verder identiek).


De situatie met inbouwapparatuur is de laatste tijd helaas opnieuw verergerd. Ik adviseer mijn klanten daarom om apparaten te hamsteren (met andere woorden; met spoed bestellen en ook eerder af laten leveren).

Tenslotte. Van BSH (het concern achter de merken Bosch/Siemens/Constructa/Neff en Gaggenau) kreeg ik onderstaand bericht. Houd dus alstublieft rekening met nieuwe prijsverhogingen de komende tijd.

Beste relatie,
Allereerst willen wij nogmaals onze dank uitspreken voor uw geduld, flexibiliteit en inzet richting de consument om de uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt, vooral met betrekking tot de leveringen van BSH apparatuur, te blijven managen. Wij blijven ons met al onze middelen inzetten om de leveringsbetrouwbaarheid op een hoger niveau terug te krijgen en staan voor u klaar om zo goed als mogelijk hier een weg in te vinden.
Gelukkig horen we de laatste periode meer positieve berichten vanuit onze fabrieken en vanuit de media over het perspectief op verbetering in het tweede deel van 2022, maar de situatie op korte termijn blijft uitermate gespannen. In maart zullen onze fabrieken vanwege ontbrekende onderdelen in beperkte mate ovens met magnetron kunnen produceren. Dit spijt ons ten zeerste en we begrijpen dat dit wederom een tegenslag betekent in de uitlevering van keukens in deze periode. Ook zijn er stagnaties bij inbouw espresso apparaten en blijft de aanvoer van inbouw vaatwassers in ieder geval in het gehele 2e kwartaal nog sterk wisselend.
Ook BSH is getroffen door ongekend sterk stijgende materiaal- en transportkosten. Wij zijn daarom genoodzaakt om onze adviesprijzen tussentijds en met ingang van 1 juli a.s. met 6% te verhogen. U ontvangt binnenkort de prijslijst vanaf 1 april en op zeer korte termijn tevens de nieuwe prijslijst vanaf 1 juli a.s. Orders die zijn ingezet voor 1 juli 2022 zullen wij tot uiterlijk 30 september 2022 uitleveren tegen de bestaande prijzen. Voor orders vanaf 1 juli 2022 gelden de nieuwe prijzen.
De komende maanden leggen wij ons volledig toe op de productie van bestaande modellen. Om die reden hebben wij de introductie van de nieuwe ovenlijn van Bosch en Siemens uitgesteld naar januari 2023. Binnenkort informeren wij u over het moment waarop wij dit nieuwe design aan u willen presenteren en hopen u dan persoonlijk te kunnen ontvangen in ons inspiratiehuis in Hoofddorp. Wij vertrouwen erop dat u hiermee tijdig bent geïnformeerd over de huidige leveringssituatie en de aanstaande prijsverhoging.
Met vriendelijke groet, BSH Huishoudapparaten B.V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten