Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 2 oktober 2020

Snaidero keuken in Deventer (project 926)

Vandaag hebben we de Snaidero keuken uitgeleverd van project 926 in Deventer. Gelukkig helemaal compleet, geen manco`s of zo.

De komende tijd verwacht ik wel af-en-toe een manco te hebben, maar geen grote drama`s. Daarnet kreeg ik er nog een mail over.
Per 1 november 2020 is de apparatenindustrie verplicht om de nieuwe energielabels door te voeren, wat betekent dat de bestaande koel-, was- en vaatwasmachines van zowel de oude als de nieuwe labeling voorzien moeten zijn. De leveranciers hebben er voor gekozen de bestaande apparaten zoveel als mogelijk uit te laten lopen en de nieuwe apparaten met de nieuwe labeling aan te bieden.
De verkoopverwachtingen waren bij aanvang van de pandemie slecht in te schatten. Wat zeker niet verwacht kon worden is dat de verkopen sterk zouden stijgen ten tijde van de pandemie. Naar beneden toe bijgestelde verkoopverwachtingen, slechte voorraadposities door het uit laten lopen van de oude label apparaten en een sterk toegenomen vraag en verkoop van keukens zorgen nu voor de verschillende leveringsproblemen bij diverse fabrikanten.
De verwachting is dat de leveringsproblemen minimaal zullen aanhouden tot en met het einde van het jaar.
Voor zover ik kan bekijken zijn de manco`s met name te verwachten bij de vaatwassers en bij de wijnkoelers.

Dan nog even over de energielabels. De labels waren niet uitdagend genoeg meer. Apparaten hadden bij wijs van spreken een A++ label terwijl er ook een A+++++ label bijvoorbeeld mogelijk zou zijn. Klanten vonden dan een A++ label ook wel zuinig. Voortaan wordt zo`n label dus ineens een paar klasses lager (bijvoorbeeld C). Dan is er weer wat te kiezen zeg maar :). Men hoopt dat de consument hierdoor sneller voor een nóg zuiniger apparaat gaat kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten