Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 3 juli 2013

Snaidero keuken opgeleverd (project 562)

Gisteravond ben ik wezen koken bij m`n klant van Snaidero keuken project 562. Deze klant heeft een Míele hoge druk stoomoven in de keuken zitten. Ik vind het dan altijd wel handig om ze wat eenvoudige dingen te leren zodat ze het apparaat ook echt gaan gebruiken. Met name bij deze klant wilde ik dat graag zelf doen. In hun vorige huis hadden ze namelijk een lage druk combistoomoven van een ander merk, maar ik had ze op het hart gedrukt om nu toch beslist voor de Míele hoge druk stoomoven te gaan. Klant is gelukkig erg tevreden over de Míele stoomoven (alleen de deur sluit wat lastig, straks even een Míele service aanvragen voor ze).
Wat m`n klant achteraf ook erg meevalt is de werking van de plafondafzuigkap. Ze hebben een heel hoog plafond (zo`n 4 meter), maar het werkt super (zelf getest gisteren). Je hoort weinig en dat is ook gelijk een nadeel (je vergeet de afzuigkap uit te zetten).
Over de halogeen verlichting in het plafond is m`n klant wat minder enthousiast. Gelukkig heb ik die niet geleverd (hebben ze bij een verlichtingszaak gekocht). Ik vind echt dat consumenten die een keuken kopen hier beter over na moeten denken. Met verlichting maak je of kraak je echt je keuken. Daarnaast kun je met verlichting makkelijk geld "verdienen". Een klant van me vertelde me van de week dat hij wel 6 Euro had verdiend met z`n zonnecellen op het dak afgelopen zondag omdat het zulk mooi weer was. Nou, met LED verlichting in de zaak "verdiende" ik het sneller. Toen ik in 2001 m`n showroom ging verbouwen zat er overal halogeen verlichting in. Ik betaalde toen 1250 Euro aan het energiebedrijf elke maand. Inmiddels heb ik de halogeenspots vervangen door LED en is m`n energienota bijna gehalveerd naar 650 Euro per maand (en daar heb ik geen mooi weer voor nodig). Hier onder een foto van een Snaidero keuken met LED verlichting in het plafond. Je ziet goed dat de lichtopbrengst van LED (verbruik slechts 2 Watt per stuk) behoorlijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten