Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 2 juli 2013

Electra in de keuken

Jan en Joop zijn vanmorgen begonnen in Amsterdam bij Snaidero project 602. Bij project 602 heeft de klant zelf de boel voorbereid, vandaar dat Jan en Joop verwachten snel klaar te zijn. Het komt wel vaker voor dat je met een klant afspreekt dat ze het van te voren zelf voorbereiden aan de hand van mijn van te voren ingeleverde installatieplan. Op zo`n plan geef ik dan onder andere aan waar de stopcontacten moeten komen en ook wat de aansluitwaardes zijn van de nieuwe keuken apparaten. Als de keukenmonteurs beginnen dan zijn ze ook relatief snel klaar.
Onlangs moest monteur Steef bij een andere klant van mij een Snaidero keuken plaatsen. Deze klant zou ook alles voorbereiden zodat Steef snel klaar zou zijn. Helaas hadden ze dit zelf gedaan en niet met een echte installateur,(zie foto hier boven). Steef heeft de keuken geplaatst en ook het water aangesloten voor klant. Omdat de electra niet of nauwelijks aanwezig was heeft hij geen apparaten aangesloten. De Neff 90cm inductiekookplaat die deze klant heeft is qua electra bijvoorbeeld best een pittig ding (10,8kW!). Zo`n zware inductiekookplaat is echt niet aan te sluiten op een 220V groep met een paar kroonstenen. Heel sneu voor m`n klant, maar dan moet echt de meterkast aangepast worden (niet alleen de groepen er bij, maar ook de bedrading). Deze klant gaat het nu zelf met een lokale electricien oplossen, binnenkort ga ik er toch maar even langs om te checken of het goed is gedaan.
Joop de monteur is trouwens ook electricien, dus bij dit soort gevallen zou Joop ook gelijk (als meerwerk) de meterkast kunnen aanpassen. Toch wel handig als ik het van te voren weet of zoiets nodig is, dit is gewoon nodig qua planning. Met name als er nóg meer bij komt als alleen electra, zoals bijvoorbeeld bij deze klanten in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten