Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 7 februari 2013

Italiaanse design keukens met eilanden

Leuk dagje vandaag. Eerst een keukenplan gemaakt voor een klant die z`n woning aan het verbouwen is. Het wordt een "open" roestvrijstalen eiland zoals ik afgelopen maandag al blogde met twee hoge kastenwanden. Ik denk dat je als klant het beste zoveel mogelijk kunt investeren in hoge kasten. Veel volume op pakhoogte bereikbaar. De ruimte onder het werkblad is dan niet meer nodig voor opslag van proviand of zo. Je kunt het dan best wat luchtig houden (ligt natuurlijk ook aan je interieur of dat mooi past). Als je een open stuk onder je blad hebt is het fijner werken (als je staat te snijden o.i.d.), maar je kunt er natuurlijk ook aan zitten.
Hieronder nog een echte foto van zo`n soort keuken ontwerp, maar dan in ton-sur-ton; alles wit. Over ton-sur-ton keukens had ik trouwens al vaker wat geschreven.
Straks krijg ik ook nog een klant uit Bergen op Zoom. We gaan eerst samen stomen met de verschillende stoomovens zodat hij kan bepalen welke stoomoven het beste bij hem past. Ik had gezegd dat mosselen het beste drukloos op 85 graden gaan en klant wilt dat toch eerst maar eens testen. De spier waarmee de mossel de schelp dicht houdt is namelijk heel sterk. Om de schelp helemaal open te krijgen is toch wel een beetje "por" nodig. M`n klant gaat nu eerst even naar Bruinisse om schelpdieren op te halen (mossels, oesters, kokkels e.d.), dus we gaan gewoon even van alles proberen. Daarna moet ik zelf ook nog even boodschappen doen want ik hoop vanavond te gaan koken in Bunschoten bij de klanten van Snaidero keuken project 580.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten