Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 2 februari 2013

Ventilatie voor koelkasten

Als je een hoge kastenwand dicht zet tot en met plafond houd je de ventilatie tegen van de ingebouwde koelkast. Om garantie te krijgen op zo`n koelkast is het daarom noodzakelijk een ventilatierooster te monteren. De warmte van de koelkast moet weggevoerd kunnen worden. Als dat niet gaat dan gaat de koelkast veel sneller stuk (gaat ook meer herrie maken). Veelal wordt een aluminium rooster gebruikt zoals bij onderstaande foto van Snaidero project 576 in Goes.
Als de keuken klaar is dan ziet het er uit als de foto hieronder (Snaidero project 579 in Sint Laurens). Soms heb je ook geluk. Dan zit er net een ventilatiepunt voor bijvoorbeeld de mechanische afzuiging boven in de omtimmering. Deze zuigt (als de mechanische ventilatie nog wel werkt natuurlijk) de warme lucht weg en je kunt de wand dan strak houden.
Niet iedereen is fan van zo`n rooster (begrijpelijk). Jan en Joop hebben daarom bij een klant in België laatst de onderstaande oplossing gemaakt. Gewoon ronde gaten in het mdf. Als het mdf straks geverfd is ziet het er eigenlijk toch wat netter uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten