Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 7 maart 2012

Snaidero keukens met Scolapiatti bovenkast

Deze keer wat over de Scolapiatti bovenkast die je bij Italiaanse design keukens vaak ziet. In de showroom heb ik ook zo`n kast gemonteerd en vaak vragen klanten het hoe en waarom van zo`n kast.


In tegenstelling tot de Nederlandse situatie wordt niet elke Italiaanse keuken een vaatwasser gemonteerd (ook worden er daar andere eisen aan vaatwassers gesteld als hier).

De bovenkast boven de spoelbak wordt daarom voorzien van een Scolapiatti. De bovenkast is dan "open" aan de onderkant (er zit een "vangblik" tussen)met daarboven een "druiprek". Je kunt je natte borden dus wegzetten in de kast en het vocht valt dan in het opvangblik. Het vangblik leeg je dan elke dag weer in de spoelkast (zoveel vocht is dat trouwens toch niet). Ook voor glazen is er een soort rooster waar je het weer op kan zetten zonder kringen in de kast.

Natuurlijk is zo`n kast niet persé nodig in de keuken, maar omdat je ook droge borden weg mag zetten in het rek is het ook wel handig voor mensen mét een goede vaatwasser. Toch?


Hierboven een foto van de Scolapiatti in de vorige Ola 2000 showroomkeuken bij mij in de showroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten