Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 18 maart 2014

Corian werkbladen en onderhoud

Gisteren was ik een dagje vrij en ben ik even met onze dochter (ze is al 3 jaar) naar de McDonalds geweest. Het viel me op dat ze bij de McDonalds heel veel Corian hebben gebruikt. Vaak zijn klanten wat gereserveerd over Corian, maar bij de McDonalds zijn ze dat dus niet. Op de foto hier onder kun je zien dat het blad van de balie in Corian is uitgevoerd. Het is een hele lange balie en het is natuurlijk niet de bedoeling dat hier naden in komen. Bij Corian kun je extreem lange bladen maken, ik denk dat dit de hoofdreden is waarom McDonalds voor Corian heeft gekozen.


Ook de tafelbladen e.d. zijn van Corian gemaakt. Ook na zulk intensief gebruik ziet het Corian er nog steeds netjes uit, al zie je wel hele fijne krassen. Als je in je eigen keuken ook van die krassen hebt in je Corian blad dan kun je die heel voorzichtig weg schuren. Bij een mat Corian werkblad gebruik je groene Scotch-Brite®. Bij een glanzend Corian (verkoop ik zelf niet) kun je witte Scotch-Brite® gebruiken. Dit opschuren beschadigt Corian® niet maar maakt het juist weer als nieuw. Waar je bij Corian wel heel erg mee moet oppassen zijn hete pannen en heet water. Lees hier meer over op dit blogbericht over Corian en Composiet werkbladen.


Op dit moment is Steef zo`n Corian aanrechtblad in elkaar aan het zetten bij Snaidero keuken project 630 in Koblenz. Je ziet dat je met Corian een heel grote afmeting uit 1 stuk kunt maken, in dit geval 364cm (zo lang kun je niet gaan met composiet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten