Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 12 oktober 2011

Project 533 opgeleverd in Maassluis, een Italiaanse design keuken van Snaidero.

Enkelen jaren terug heb ik een Snaidero Time keuken geleverd in den Haag, zie ook de foto hier onder. Dit was een licht eiken keuken met een zwart gebrand aanrechtblad. De klant is inmiddels verhuisd naar Maassluis en ook daar heb ik gisteravond de nieuwe Snaidero Italiaanse design keuken opgeleverd. Nu vind ik het zelf wel leuk om te zien wat er in die paar jaar tijd verandert in de keuken van klanten...


Het is een totaal andere keuken geworden, geen hout meer en ook geen graniet. Veel strakker is het geworden, een hoogglans gelakte keuken met ook een hoogglans wit aanrechtblad. Wat wél hetzelfde is gebleven is de eilandopstelling en de inbouwapparatuur. In de vorige keuken zat een hogedruk stoomoven, ook in de nieuwe keuken is de Míele hoge druk stoomoven ingebouwd. De Neff oven was inmiddels opgevolgd door een nieuwer model, zodoende is dit model geleverd. De gaskookplaten van de oude keuken kwamen niet terug, dit is vervangen door de nieuwe Neff flex inductiekookplaat. In de showroom hebben we nog flink overlegd over gas en inductie, kun je op inductie bijvoorbeeld wel wokken bijvoorbeeld? Gisteren heb ik er naar gevraagd, maar dit gaat dus goed. Klant is erg blij met de inductiekookplaat.


Het aanrechtblad was eerst zwart gebrand graniet, in de nieuwe keuken is uitgegaan van het Bianco/Bianco wit glanzende composiet. Ook is het blad iets dikker gemaakt op 8cm (de vorige was 6cm dik). Ook qua maat is het blad aanzienlijk vergroot. De vorige keuken had een blad van 186x120cm, de nieuwe keuken heeft een werkblad van wel 300x120cm.


In de oude keuken zat een verlaagd plafond met halogeenspots met een Neff eilandafzuigkap in roestvrijstaal met glas. Hoewel de afzuigkap heel hoog hing (we houden altijd minimaal 80cm aan tussen de wok en de afzuigkap) kwam het regelmatig dat klant zijn hoofd stootte aan de afzuigkap. In de nieuwe situatie hebben we daarom de plafondafzuigkap toegepast. Op deze plafondafzuigkap is een externe motor gemonteerd die weer op het platte dak staat. Hierdoor werkt de afzuigkap veel geruislozer. Ook verkoop ik tegenwoordig geen halogeenspots meer, deze zijn nu van LED (is veel zuiniger en gaat langer mee).


Heel handig bij deze keuken is de bergingsruimte achter de hoge kasten. Een keukendeur hebben we gebruikt als toegang zodat de berging zelf uit het oog wordt onttrokken. Dit is echt heel handig en praktisch.


De vaatwasser zat voorheen in de wand met hoge kasten. In de nieuwe keuken was daar geen ruimte meer voor, zodoende zit de Neff vaatwasser nu tussen de ladekast en de aanrechtkast.


O ja, de quooker. In de oude keuken zat een gewone kraan met daarnaast een Quooker. In de nieuwe situatie is een Neff Bollire combi kraan toegepast. Dit is een kraan waar zowel koud, warm als kokend water uitkomt. Een poosje terug stond hierover als wat op dit blog. Doordat alles in 1 kraangat zit ziet het er nu rustiger uit op het blad, er staat immers al genoeg op het aanrecht.

De klant is nu met z`n tweetjes wezen koken in Vianen bij Míele, ze gebruiken de stoomoven nu vaak en dit bevalt goed. Bij de kookles hebben ze bij Míele nog een kookboek gekocht. Nu vonden we samen dat dat een beetje gek was dat dit niet bij de stoomoven inbegrepen zou zijn, hier ga ik de Míele vertegenwoordiger zometeen nog wel even voor bellen.

Gisteren heb ik nog even de stoomoven voor ze ingesteld, het piepertje stond bijvoorbeeld nog heel fanatiek hard. Dit kan een stuk zachter. Ook stond de stoomoven nog niet op de 1 graad verstelling en op héél hard water (anders moet je veel te vaak ontkalken). Ik denk dat ik hier later nog `s op terug moet komen in dit blog want veel mensen vergeten dit te doen. De mosselen gaan ze voortaan ook met de stoomoven doen trouwens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten