Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 29 oktober 2011

Snaidero Time Italiaanse design keuken

De Time is een Italiaanse design keuken uit de collectie van Snaidero. Deze keuken is echt heel vaak door ons verkocht in Nederland, met name in de versie in hout zoals onderstaande foto`s. Het ontwerp van de Time is verzorgd door het architectenduo Lucci&Orlandini, al vaker over gehad in dit blog dus daar weid ik verder maar niet over uit.

Eigenlijk is de Time de opvolger van de Snaidero Topazio Italiaanse design keuken. De Topazio is echter al geruime tijd uit de collectie. De Time gelukkig niet. Ik ben juist van plan om weer een nieuwe showroomkeuken Time te gaan plaatsen.


De bovenstaande Time keuken is uitgevoerd in Teak. Door het witte aanrechtblad ontstaat er een leuk contrast tussen warm hout en koel blad. De Teak versie van de Time is ook vaak gecombineerd met een gebrand zwart aanrechtblad zoals deze Snaidero Time keuken (zie onderstaande foto).


De Time keuken hierboven is geplaatst in Bussum en uitgevoerd met het zwart gebrande aanrechtblad. De spoelbak is hier in rvs uitgevoerd, het is ook mogelijk om deze (bij graniet in elk geval) in bladkleur uit te voeren. Dit ziet er wel heel stoer uit vind ik.


De Time hierboven is in Donker Eiken uitgevoerd met daarin een handmatig aangebrachte aluminium lijn. Ook hier is weer het glanzend witte aanrechtblad gebruikt, dit contrasteert uiteraard heel mooi.


De bovenstaande foto is gemaakt bij een klant van mij in Zeewolde. Hier heb ik juist de licht eiken versie van de Time geleverd. Het aanrechtblad is dan weer in het gebrand zwarte graniet uitgevoerd. Deze keuken is trouwens ook gebruikt in een reportage door EigenHuis&Interieur.


In eerste instantie werd de Time vaak op pootjes getoond door Snaidero zoals te zien is op bovenstaande foto. Dit waarschijnlijk onder invloed van het model Snaidero Sistema ES wat uitgebracht was nét voor de Time. In de praktijk werd dit weinig verkocht, dus na verloop van tijd ook weer losgelaten.


Hierboven een Snaidero Time in de kleur Teak, deze houten keuken hebben we in Middelburg geplaatst (Zeeland).


Hierboven nog een afbeelding van de Snaidero Time keuken die we in Middelburg gemonteerd hebben.


Bij deze Snaidero Time in Teak hebben we een wit granieten aanrechtblad geleverd, uiteraard kan het ook in effen wit composiet als het nog wat strakker moet.


Ook de bovenstaande Snaidero Time keuken is in Teak hout uitgevoerd. Ook de tafel bij deze keuken is in Teak. Bij de Time hoort trouwens ook een aparte collectie met tafels zoals bij deze Snaidero keuken die we in Scherpenisse (Zeeland) hebben geleverd.


Hierboven nog een afbeelding van de Snaidero Topazio die ik in Arnemuiden heb geleverd. Deze keuken met z`n doorlopende lijnen was eigenlijk de voorloper van de Time. De Snaidero keuken modellen Topazio en Time hebben allebei horizontale lijnen. Bij de Time is dit op een nagenoeg vlakke deur, bij de Topazio echter werden de lijen "gepotdekseld", dit was natuurlijk wel erg speciaal. In het verleden heb ik de Topazio keuken heel vaak verkocht,(regelmatig bijvoorbeeld aan de Amstelveenseweg in Amsterdam). Waar je bij de Topazio wel even op moet letten zijn de pompjes van de klepdeurkasten. Deze zijn van het merk Salice en gaan zo`n 10 jaar mee en moeten dus wel eens vervangen worden. Ook bij de Viva van Snaidero zijn trouwens dezelfde pompjes gebruikt. Inmiddels werkt Snaidero al weer jarenlang met Blum, dus bij de huidige klepkasten hoeven er geen pompjes meer vervangen te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten