Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 11 oktober 2011

Nieuwe pyrolyse ovens in collectie Neff.

In ons land is het niet bepaald standaard, maar met name in Frankrijk wordt het vaak verkocht: Pyrolyse ovens. Bij Pyrolyse wordt de oven extreem verhit waarbij het vuil wordt verbrand. Dit is dus iets anders als het EasyClean systeem van Neff, bij EasyClean wordt namelijk stoom gebruikt om vuil los te weken.

Sinds kort heeft Neff twee ovens in het assortiment waar een pyrolyse functie is ingebouwd. Bij deze Neff pyrolyse ovens (de Neff B16P42N1 en de Neff B15P42N0)wordt de oven oven uit veiligheidsoverwegingen vergrendeld als het pyrolyse systeem is ingeschakeld.


De bovengenoemde ovens zijn trouwens relatief grote ovens met 65 liter inhoud. Voor de compacte Neff ovens (bedoeld voor bijv. panorama lijn) is geen pyrolyse model beschikbaar. Voor die situatie is er wel een Neff compacte oven met geïntegreerde magnetron. Dit is de Neff C67P70N0 met 11 verwarmingssystemen en 42 liter inhoud.

Houdt er wel rekening mee dat bij pyrolyse redelijk wat stroom wordt gebruikt (even geen cijfers paraat, maar bedragen gelezen van zeg 30ct per keer). Het zal dus niet waarschijnlijk zijn dat dit elke dag gebruikt wordt. Meer eens in de zoveel maanden als de oven echt heel vies is. Tussendoor gewoon "ouderwets" schoonmaken.

Of pyrolyse handig is ligt natuurlijk aan het gebruik van de oven. Als je koekjes of taarten bakt dan is pyrolyse niet nodig. Als je daarentegen vaak kip onder de grill doet dan kan het handig zijn. Houdt er daarom rekening mee dat je beter die dingen op of onder de 160 graden kan maken. Dat is namelijk de spatgrens van vlees, hierdoor hoef je de oven veel minder na te poetsen.

Als je een lagere temperatuur pakt moet de tijd wel iets langer zijn, maar onthoudt dan de 3 L`s: Lager + Langer = Lekkerder! Heel handig is ook om dan een kerntemperatuurmeter te gebruiken zodat je zeker weet dat je product klaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten