Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 13 oktober 2011

Waterontkalkers, handige accessoire voor in de keuken?

In kraanwater zit kalk, dat is op zich gezond want we hebben kalk nodig. Maar voor bijvoorbeeld keukenapparaten is het niet zo handig. Daarom moet er bijvoorbeeld ontkalkingszout in de vaatwasser. Ook koffiemachines en stoomovens moeten regelmatig ontkalkt worden. In de badkamer merk je het kalk aan de aanslag op de tegels, op de douchewand en op de kraan. Ook bij het wassen van de ramen.

Je kunt hier wat aan doen. Voor iets meer als 200 Euro komt er dan een apparaatje wat direct na de watermeter in de meterkast wordt gemonteerd. Dit nieuwe apparaatje filtert vuildeeltjes en onzuiverheden uit het water. Vervolgens wordt er een toevoeging (silicopolyfosfaat) aan het water toegevoegd die ervoor zorgt dat de kalk zich niet hecht op glanzende oppervlakken en aan de binnenzijde van leidingen. Deze stof is door diverse instanties (WHO, Wereld GezondheidsOrganisatie en FAO) geschikt bevonden voor consumptie.


De gebruiker heeft dus nog wel het voordeel van de kalk die in het water zit,kalk is immers onmisbaar voor onze gezondheid, maar de kalk is nu onschadelijk geworden voor installaties en apparatuur en ons lichaam vaart er wel bij: minder geïrriteerde huid en je krijgt er een zachtere huid van. Bovendien krijgt het water een betere smaak.

De voordelen van dit systeem zijn:

• Zuiniger stoken met CV en boiler.
• Schonere verwarmingselementen.
• Voorkomt kalkaanslag op tegels en glas.
• Bespaart op zeep en shampoo.
• Zachter water voor uw huid.
• Eenvoudige installatie en onderhoudsarm.
• Milieuvriendelijk
• Lange levensduur patroon (35.000 liter water).
• Goedkoop in aanschaf en onderhoud,zeer snelle terugverdientijd.

Ik heb dit (nieuwe) systeem nog nooit verkocht, ik kan er dus nog geen goed advies in geven. Ik hoop hier binnenkort ook gebruikservaringen te kunnen melden.

2 opmerkingen:

  1. Inmiddels heb ik de eerste ontkalker verkocht aan een klant uit Middelburg. Afgesproken is dat ze me op de hoogte houden van de resultaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This is spectacular! Simply put i appreciate reading your written content everytime I get feed alarm.

    BeantwoordenVerwijderen