Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 24 augustus 2011

Nieuw prijssysteem voor de BSH apparaat merken (Bosch/Siemens/Neff en dergelijke).

BSH is een groot concern uit Duitsland en betekent voluit Bosch Siemens Hausgeräte. Dit bedrijf voert in Nederland en België onder andere de merken Siemens, Gaggenau, Bosch en Neff. In het buitenland hebben ze nog veel meer merken zoals Balay wat we hier niet kennen. Op zich wel grappig, toen we bijvoorbeeld in de Neff fabriek waren zagen we dat het gros van de apparaten die daar gemaakt werd niet eens het Neff label had. Dat al die merken door één concern worden gevoerd betekent natuurlijk niet dat het allemaal hetzelfde is. In de showroom vergelijk ik het altijd maar met het VAG concern (Volkswagen Audi Gruppe). VAG voert zowel Porsche als Skoda. Je kunt toch niet stellen dat dit hetzelfde is toch?

Even weer terug "on topic" zoals dat tegenwoordig heet. De keukenhandel werkte altijd met adviesprijzen en nettoprijzen, BSH is echter tot een nieuw inzicht gekomen. Dit houdt in dat de adviesprijzen met zo`n 27.5% korting is verlaagd. De netto-inkoop prijzen voor de bedrijven is daarbij gelijk gebleven. Op zich wel positief nieuws dus want die extreem hoge "adviesprijzen" waren natuurlijk wel een raar verschijnsel.

Om de overgang vlekkeloos te laten verlopen vermelde BSH in Nederland geen prijzen meer in de brochures de laatste tijd. Inmiddels is die periode dus om en zullen we binnenkort wel weer nieuwe folders krijgen.
Op onze eigen Apparatenwebsite verandert er qua prijzen niets, we gaven immers altijd al de volledige korting weg. Voor de markt an-sich gaat er natuurlijk wel wat veranderen, zowel de consument als de "keukenboer" zal er aan moeten wennen dat er met nettoprijzen wordt gewerkt. Ik vind dit wel positief.

Ook "collega" apparatenmerk Míele (geen onderdeel van BSH!) heeft wat aangepast ten opzichte van de distributie. Míele is overgegaan op selectieve distributie, er wordt alleen gewerkt met dealers en hierdoor is er door Míele best gesnoeid in het aantal verkooppunten. Omdat ik genoeg Míele apparaten in de showroom heb en ook genoeg omzet behaal mag ik mezelf dus ook Míele dealer noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten