Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 19 augustus 2011

Fun cooking met de Teppan Yaki

Het gros van m`n klanten heeft een Míele hoge druk stoomoven, hierdoor zijn de meeste pannen op de kookplaat verdwenen. Dit komt omdat zeg 3 van de 4 dingen in de stoomoven wordt klaar gemaakt. Enkel om bijvoorbeeld sausjes te maken of kleur te krijgen op het vlees is de kookplaat nog nodig. Er is hierdoor ook meer tijd over voor "fun cooking', de leuke dingetjes dus.

Een leuke optie is dan dus de Teppan Yaki. Om heel eerlijk te zijn is dit echt een "fun" apparaat, het is dus niet dat een Italiaanse design keuken incompleet is zonder Teppan Yaki. Nee, de Teppan Yaki is als de slagroom op het toetje. Het maakt je nieuwe keuken net wat feestelijker.

Een Teppan Yaki is overigens meer praktisch als de barbeque grill die vroeger nogal eens werd toegepast in dit soort situaties (nb. dit is niet eenzelfde apparaat). De Teppan heeft niet die hoge inbouwhoogte zodat je gewoon lades onder je kookplaat kunt toepassen. Mits goed gebruikt heb je ook niet zo`n troep bij de Teppan Yaki. Bij de barbeque grill kon je trouwens van die "mooie strepen" krijgen, die mis je natuurlijk bij de Teppan Yaki.

Met de Teppan Yaki kun je bijvoorbeeld je vlees of juist je omelet maken. Dit kun je natuurlijk ook prima met een pan doen, het leuke is dan je veel minder vet gebruikt. Eigenlijk werk je met de Teppan zonder boter of olie, maar in de praktijk geef ik er toch de voorkeur aan om een heel klein beetje rijsteolie te gebruiken. Rijsteolie spettert véél minder als olijfolie en is gewoon in de supermarkt te koop. Als je olijfolie gebruikt op de Teppan Yaki dan zitten de spetters bij wijs van spreken op het plafond.Op dit you-tube filmpje is een demo te zien in mijn showroom met de Neff N54K40N0 Teppan Yaki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten