Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 18 augustus 2011

Lucci & Orlandini, ontwerpers van verschillende Italiaanse design keukens

Het Italiaanse architectenduo Lucci & Orlandini bestaat uit twee heren, Roberto Lucci en Paolo Orlandini. Naast Arclinea hebben deze twee architecten ook keukens ontworpen voor Snaidero. Misschien zijn ze wat minder bekend als Paolo Pininfarina, dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de ontwerpen.


Zo zijn verschillende ontwerpen met prijzen bekroond. Daarnaast worden er ook ontwerpen van Lucci en Orlandini getoond in het Museum of Modern Art in New York (MOMA), het Centre National d`Art Contemporain van het Louvre in Parijs en het Museum of Contemporary Art in Chicago.


Voor Snaidero ontwierpen Lucci & Orlandini prachtige keukens, de Snaidero Time bijvoorbeeld is hiervan de meest populaire keuken in Nederland en België. Het toppunt is toch wel de Sistema ES, deze keuken is naar mijn mening toch echt wel de mooiste keuken die Lucci & Orlandini hebben ontworpen. Helaas is de Sistema ES door Snaidero uit productie genomen, echt heel jammer maar waarschijnlijk toendertijd toch iets te vooruitstrevend. De Sistema ES was een keuken die op pootjes stond net als Bulthaup Systeem 20 (ook uit die periode). Daarnaast had Bulthaup Systeem 20 had met Sistema ES gemeen dat het best prijzig was en daarom wat omloopsnelheid miste (met andere woorden, het werd niet vaak genoeg verkocht). Het leuke aan Sistema ES was echter dat de strakke metalen constructie voor de poten werd gecombineerd met mooie natuurlijke materialen (zoals eikenhout) en vloeiende vormen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten