Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 20 augustus 2011

Massimo Iosa Ghini, keukendesigner voor onder andere Snaidero

Naast Paolo Pininfarina, Lucci & Orlandini, Giovanni Offredi is ook Massimo Iosa Ghini een bekende keukenontwerper uit Italië (ook voor Snaidero). Massimo Iosa Ghini werd in 1959 geboren in Bologna en studeerde architectuur in Florence. Z`n graad haalde hij op het Polytechnisch Instituut in Milaan.

Vanuit de studio in Bologna ontwerpt Iosa Ghini meubels voor bekende merken zoals Poltrona Frau en Divano. Voor Snaidero ontwerpt hij keukens en voor Silhouette uit Oostenrijk zelfs brillen. Het Japanse verlichtingsmerk Yamagiwa is ook klant bij Iosa Ghini. Tenslotte ontwerpt hij sanitair voor bijvoorbeeld Duravit, Hoesch en Dornbracht.

Ontwerpt Pininfarina auto`s voor Ferrari, Iosa Ghini doet de inrichting van de Ferrari merchandise winkels. Ook Maserati, Alitalia en Alessi zijn bekende opdrachtgevers van Iosa Ghini.

Voor Snaidero ontwierp Iosa Ghini onder andere de Gioconda Italiaanse landhuiskeuken. Deze keuken is al jarenlang in productie bij Snaidero en op dit moment ook opgesteld in de Snaidero Concept Store.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten