Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 17 mei 2021

Huisje Filipijnen

Een paar maanden terug had ik een postje gedaan over het huisje van mijn vrouw Maria in de Filipijnen.

Inmiddels zijn we weer een poosje verder. De bouw schiet echt op, nog even en het dak ligt er op. Mijn schoonvader en zwagers hebben heel hard gewerkt.

Mijn schoonouders vinden het maar een raar ontwerp; "net een kerk" zeggen ze. Ze zijn echter nog nooit in het buitenland geweest, dus we nemen ze het ook niet kwalijk.

Maar de bedoeling is dat het een soort "cape Dutch" huisje wordt. Cape Dutch is de stijl die de Nederlandse boeren hadden die in Zuid Afrika gingen bouwen. Een Hollands ontwerp maar dan aangepast aan zonnig weer zeg maar.

De foto van hier onder is van zo`n huis in Cape Dutch stijl (dat is dus niet het huisje van Maria).Het huisje staat op het strand. Je hebt op het strand namelijk veel minder last van muggen (die leggen geen eitjes in de zee).

Leuke is wel dat de lokale vissermannen op dit strand hun bootjes aanlanden. Je kunt dan direct verse vis van de boot kopen zoals de tonijn van onderstaande video.Tenslotte. Sommige klanten vragen zich af waarom Maria toch de moeite neemt om haar huisje te bouwen. Nou Maria en ik hopen ooit weer `s een keer op vakantie te kunnen naar de Filipijnen. Het zou wel leuk zijn ook als onze familie daar onze dochter eens kan zien.

In de verre toekomst kunnen we misschien ook eens wat langer in het huisje verblijven (in de Nederlandse winter als het regenseizoen in de Filipijnen over is). Voor tussendoor willen we de huisjes verhuren aan vrienden, familie en goede relaties. We willen het eigenlijk niet aan vreemde mensen verhuren omdat we niet een professioneel verhuurbedrijf hebben. Stel je voor dat er bijvoorbeeld een witte bezoeker geprikt wordt en malaria krijgt. Voor je het weet heb je een claim aan je broek. Of dat de airco uit valt in verband met stroomuitval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten