Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 3 maart 2023

Kwartsiet werkblad

Zoals jullie weten ben ik in Alkmaar bezig met project 1097.

De kastenkamer en garderobe zijn al klaar. De keuken zelf kan nu nog niet geplaatst worden omdat klant de voorbereidende werkzaamheden nog moet doen.


Dit komt eigenlijk wel uit want klant is er nog niet helemaal uit met het werkblad. Op het eiland zelf komt een roestvrijstalen werkblad en dit staat ook al klaar hier voor de klant.

Maar aansluitend hier op willen ze een zitgedeelte met een verticaal stuk werkblad. Dit verticale stuk blad is dan bedoeld als tafelpoot zeg maar. Dus ook aan de achterkant van dit blad is het netjes afgewerkt in dezelfde kleur als het blad omdat het in het zicht komt.

Omdat de keuken heel strak roestvrijstaal is mag het tafeldeel met poot wat meer uitgesproken zijn zeg maar.

Zoals je op de onderstaande tekening kunt zien wordt de koppeling van de 2 bladdelen in verstek gemaakt. Ook is het de bedoeling dat de tekening van het marmer doorloopt. Gaaf hé?!


Vandaar dat klant hier nog geschikte platen voor aan het uitzoeken is. Dus een mooie marmer of juist kwartsiet zoals op onderstaande foto.


Kwartsiet wordt overigens vaak verward met marmer omdat het er heel veel op lijkt. Maar kwartsiet is mijn inziens wel superieur aan marmer. Het is wat minder kwetsbaar maar nog steeds wel iets gevoelig voor zuren en agressieve schoonmaakmiddelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten