Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 19 februari 2014

Koken bij de klant van project 598

Gisteravond ben ik in Velserbroek geweest (in de buurt van Beverwijk en IJmuiden), ik ben er wezen koken in de nieuwe Snaidero keuken van project 598. Heel gezellig om samen met de klant te koken met de stoomoven, de klanten zelf vonden het ook heel leuk. Ze hadden er zelfs samen vrij voor genomen. Deze keer had ik een klant die echt de moeite had genomen om de gebruiksaanwijzingen te lezen. Zo goed dat ik zelfs wat van m`n klant geleerd heb...

Ik dacht dat de klok op de brede Flex inductiekookplaat van klant alleen werkte voor de gehele kookplaat. Maar je kunt de klok zelfs voor individuele zones instellen. Dus 3 minuten op stand 5 voor links en 40 minuten stand 2 voor midden etc. De klant was overigens heel erg te spreken over deze Neff inductiekookplaat. Ik had ze van te voren gezegd dat je zo`n grote inductiekookplaat ook als een glazen werkblad kunt zien. Dat zijn ze inderdaad gaan doen en is toch wel `s handig. Je haalt de bedieningsknop er even af (klik `m even op de oven vast) en er gebeurt niets met de kookplaat. Je kunt dan wel even wat spullen afzetten op de kookplaat (bijv. je snijplank of glaswerk). Zeker bij zo`n hele brede kookplaat is dat toch wel handig (zou anders immers veel werkruimte kosten op je werkblad).


Waar veel klanten (dus ook deze) wel aan moeten wennen is het extreme vermogen van deze inductiekookplaat. Bij de Powerstand gaat het vaak te hard en het vlees is dan snel verbrand. Ik denk dat het beter is om de Power stand even te gebruiken om de pan op temperatuur te brengen en dan terug te schakelen naar bijv. stand 9 (zie de Powerstand maar als stand 18 om een idee te krijgen van het vermogen).


Naast de gewone dingen zoals het koken van een ei, aardappelen en groente heb ik ook vlees (kip en rund) voorgedaan met de stoomoven. Om het makkelijk te maken voor klant heb ik afgesproken om nog even het linkje van het rendangvlees op het blog te zetten (klik even op de tekst). Omdat ik het bij klanten thuis een beetje snel klaar wil hebben gebruik ik zelf altijd kant-en-klaar rendang (Conimex vak), maar als je het leuk vindt is het natuurlijk ook zelf te maken. Als je wilt weten hoe dat moet klik je op dit linkje naar een video over Rendang vlees van 24kitchen (persoonlijk zou ik de ketjap niet gebruiken maar dat is natuurlijk smaak afhankelijk). Wat ik wel frappant vindt is dat Danny het vlees volledig op de kookplaat klaar maakt terwijl hij de door Míele gesponsorde apparaten achter zich helemaal niet gebruikt. Heel jammer, voor Míele als sponsor, maar ook voor de Nederlandse consument. Die moet vaak toch nog wennen aan het idee dat je vlees beter kan klaar maken in de oven of stoomoven i.p.v. de kookplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten