Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 4 februari 2014

Plafondafzuigkappen bij Snaidero keukens, productupdate

In 2005 ben ik begonnen met de verkoop van plafondafzuigkappen. Ik vond het naar om bij je kookeiland met je hoofd tegen zo`n roestvrijstalen kap te stoten, veel werk met schoonmaken en gewoon niet mooi om te zien. Vaak heb je ook zo`n friettent idee met zo`n rvs eilandafzuigkap. Hoe dan ook, afzuigkappen inbouwen in plafond doe ik nog steeds. Ik had van dit type afzuigunits een hele boel tegelijk besteld. Inmiddels zijn die afzuigkappen echt helemaal op en kan ik daar ook niet meer aan komen. Binnenkort worden de laatste Snaidero keukens met deze plafondafzuigkap opgeleverd.


De afgelopen tijd ben ik daarom druk bezig geweest om een nieuwe oplossing te bedenken die niet te gek veel duurder mocht worden (bij een plafondafzuigkap heeft de klant immers altijd ook nog de kosten van het verlaagde plafond). Ik heb nu een nieuw systeem wat er optisch hetzelfde uit ziet. Wat zijn de verschillen:

- Ik heb nu 1 unit van 86cm in plaats van 2 units van elk 50cm.
- Het aansluiten wordt eenvoudiger; van de unit naar de externe motor is slechts 1 slang van 150mm nodig. Van de motor naar buiten eveneens 1 x 150mm.
- De afzuigkap is er eventueel ook op recirculatie (meerprijs).
- De mechanische standen schakelaar is verdwenen.
- De capaciteit van de motor is nu 700m³ per uur.
- De afzuigkap krijgt in het vervolg afstandsbediening standaard!

Ik heb even een maatschets gemaakt van het nieuwe systeem. Het "blokje" linksboven is trouwens niet de motor, dit is een behuizing waar electronica in zit. De motor heeft namelijk een afmeting van 280x280x240mm en moet elders gemonteerd worden. Dit elders monteren doe ik voor de herrie én voor de inbouwhoogte (ik wil de plafondverlaging zo laag mogelijk hebben). Om de plafondverlaging zo laag mogelijk te krijgen gebruiken de monteurs ook wel zgn. instortkanaal. Dit is een buis die afgeplat is en daardoor minder hoogte nodig heeft. Op een later moment is er dan een verloop naar rond 150mm.


Bij keuken project 630 in Koblenz is de laatste "oude" afzuigkap verkocht. Nieuwere projecten (zoals bijvoorbeeld keuken project 631 in Bergen op Zoom en keuken project 632 in Arnemuiden) hebben het "nieuwe" plafondafzuigsysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten