Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 23 mei 2013

Eilanden in kleinere ruimtes

Op beurzen en in folders zie je vaak van die hele grote Italiaanse design keukens opgesteld staan. Mooi design, maar helaas kunnen de meeste mensen het niet kwijt. Volgens Paolo (die gisteren hier in de showroom was) wordt er ook in Italië veel te weinig ruimte gereserveerd voor een keuken. Hoe dan ook, de ruimtes zijn vaak niet groot genoeg om een groot eiland te plaatsen. Pietro Arosio bedacht hiervoor de T-opstelling van de Snaidero Board keuken, maar die is qua bladruimte nou niet echt bepaald ruim bedeeld.
Je kunt natuurlijk ook een rechte opstelling kiezen, maar dan met een diep werkblad. Maar veel mensen hebben (terecht) toch de voorkeur voor een eiland omdat je dan niet tegen de muur aan kijkt als je in de keuken bezig bent. Om toch wat ruimte te winnen kun je dan ervoor kiezen om eens schiereiland te plaatsen. Vanmorgen heb ik onderstaand plan getekend voor een klant hier in Zeeland (Middelburg). De ruimte is niet heel erg groot, maar op deze manier is toch een redelijk groot eiland mogelijk. Het eiland bij deze keuken is nu 214cm breed en 120cm diep. Dit is echt wel genoeg.
De minimale maat voor een eiland (in elk geval als het je enige werkblad is) is 180cm voor de breedte en 90cm voor de diepte (vind ik persoonlijk dan). Voorheen verkocht ik deze maat vrij vaak toen ik hier de Snaidero Time showroomkeuken had staan (die keuken had zo`n een eiland van 185x120cm). Hieronder nog een foto van een keuken die ik een paar jaar terug heb geplaatst in eveneens een wat kleinere ruimte (een appartement hier in Zeeland).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten