Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 9 januari 2014

Keukenontwerpen op moodboard

Het is natuurlijk m`n werk om keukenplannen te maken voor klanten. Soms maak je ook wel verschillende ontwerpen voor een klant, puur om de klant een idee te geven wat kan in de ruimte. Het leek me wel handig om van dat soort ontwerpen op een aparte pagina te zetten als "moodboard". Ook met wat klanten en met m`n vrouw overleg gehad. Ze vonden het wel leuk, dus zo gezegd zo gedaan; de keukens staan op deze pagina.


Ik heb nu bij de plaatjes ook een verhaaltje staan, maar ik weet niet of ik dat elke keer doe. Misschien dat ik er ook wel `s zomaar een leuke foto tussen zet die ik heb gevonden op het web (dat was eigenlijk de bedoeling). Ik weet alleen niet 100% zeker of dat koosjer is qua copyright. Je gebruikt immers een foto van iemand anders en privé is dat natuurlijk geen probleem (denk ik), maar als ik het op m`n zakelijke website heb staan is het misschien toch wat minder legaal/wenselijk. Aan de andere kant, als je niet wilt dat iemand je foto ziet moet je het ook niet op het web zetten.


Hoe dan ook, er staan nu alleen nog maar afbeeldingen van van keukens van mij zelf op. Ik overleg nog wel `s met deze en gene. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het niet OK is om foto`s van derden op het moodboard te zetten. Ik heb het wel eens andersom (foto`s en content van mij wordt door andere websites zonder bronvermelding overgenomen) en ik moet gewoon eerlijk zijn: ik vind dat niet altijd leuk! Alleen kun je er niets tegen doen en ik gebruik zelf ook wel `s een foto van iemand anders op het blog om iets duidelijk te maken.


Aan de andere kant, een website als Pinterest bijvoorbeeld zou niet kunnen bestaan als alle afbeeldingen "eigendom" zijn van de plaatser (ik denk dat 99% van die Pinterest foto`s van andere mensen zijn "geleend"). Tenslotte. In m`n ontwerpen probeer ik waar het kan toch het Snaidero logo mee te tekenen, dus dan heb ik toch een soort bronvermelding :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten