Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 6 januari 2012

Neff inbouw apparatuur voor Italiaanse design keukens.

Bij m`n Italiaanse design keukens worden veel inbouw apparaten ingebouwd van het Duitse merk Neff. Nu hebben ze in Italië natuurlijk ook apparaten (bijvoorbeeld Smeg), maar het gros van mijn klanten vallen toch voor de betere Duitse merken zoals Gaggenau, Neff en Míele.


Neff is qua looks ietwat minder strak als Gaggenau, qua apparaat is het vaak identiek (Neff en Gaggenau horen beiden tot dezelfde groep). Alleen het front en de bediening is aangepast. Míele echter is een "concurrent" van Neff en Gaggenau. Dit merk is zeer goed met stoomovens, met name de hoge druk stoomoven DG4164 van Míele is een geweldig apparaat wat eigenlijk in geen een keuken mag ontbreken.

Neff daarentegen is gespecialiseerd in luxe ovens. Niet dat de andere Neff apparaten niet goed zijn natuurlijk, maar qua ovens is Neff echt meer onderscheidend. Een Neff vaatwasser of koffiemachine kan immers niet beter als Gaggenau zijn, deze zijn namelijk identiek. Voor de ovens heeft Neff mooie opties zoals NeffLight, Hide, Slide, CircoTherm, VarioSteam of VarioClou. Dit zijn gewoon teveel opties om allemaal even uit te gaan leggen, dat doe ik natuurlijk graag in de winkel... VarioSteam zit echter op de nieuwe B46C74N0 oven van Neff, dat is toch wel even iets wat ik graag onder de aandacht wil brengen. Dit houdt in dat er tijdens het bakproces stoom toegevoegd kan worden (je kunt gradaties per keer kiezen). In de praktijk betekent dit dat je de croisants bijvoorbeeld net een beetje stoom geeft zodat ze groter worden en een aanzienlijk mooiere kleur krijgen. Vandaat ook dat ik nu vaak 2 "stoom" ovens combineer, de hoge druk stoomoven (meer een "kookapparaat") en de Variosteam oven (meer een "bakapparaat").


Hierboven is te zien dat de Míele hoge druk stoomoven zich heel eenvoudig laat combineren met Neff. De gewone Míele ovens, koffiemachines en stoomovens zijn echter qua design behoorlijk afwijkend van Neff. In dat geval is het raadzaam om alles van 1 merk toe te passen (Míele in dat geval). Voor Gaggenau geldt dat trouwens ook, het design wijkt té sterk af om naast elkaar toe te passen met Neff.

Meer informatie over Neff apparaten staat natuurlijk op mijn site.