Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 13 januari 2012

Eurocucina in Milaan 2012 / nieuwe modellen Snaidero

Binnenkort vindt in Milaan voor de 51e keer de Salone Internazionale del Mobile plaats van dinsdag 17 tot en met zondag 22 april as. Dit gebeurt in de beursgebouwen van Milaan in Rho. Het beursterrein is meer als 200.000 m² groot. Deze beurs is bedoeld voor professionals maar op de laatse twee dagen zijn ook particulieren welkom.


Snaidero hoort (als toonaangevende Italiaanse keukenfabrikant) ook bij de 2000 deelnemende bedrijven van deze beurs. Op deze Eurocucina (zo heet het keukengedeelte van deze beurs) worden door Snaidero verschillende nieuwe modellen gepresenteerd aan de Snaidero dealers die van over de hele wereld komen om de nieuwe collectie te bekijken. Dit jaar staat de presentatie gepland van de nieuwe Idea 40 en enkele modellen van de nieuwe ontwerper Pietro Arosio.

Naast Snaidero staan er uiteraard ook andere keuken fabrikanten hier in Milaan zoals Varenna, Comprex, VenetaCucine, Bravo Cucine, Ernestomeda, Maistri etc. Barletti is trouwens een merk wat er níet staat. Dit is namelijk geen Italiaanse keukenfabrikant maar een fantasiemerk van de firma Mandemakers (uit Nederland). Marketingtechnisch natuurlijk wel leuk bedacht want veel mensen denken toch dat het Italiaans is. Dit jaar staan er ook enkele Duitse keukenmerken op de Eurocucina in Milaan zoals Siematic en Leicht. De meeste "Duitsers" echter wachten op "hun" eigen beurs in Keulen volgend jaar.

Tegelijkertijd met de Eurocucina zijn er ook enkele merken die een eigen "show" organiseren in de binnenstad van Milaan, te denken valt dan aan merken zoals Dada, Bulthaup, Schiffini, Arclinea en Valcucine.

Uiteraard wil ik er ook dit jaar weer bij zijn, ik verwacht daarom zo`n 3 á 4 dagen in April afwezig te zijn in de showroom om deze beurs te bezoeken. Op deze pagina staan trouwens foto`s van de Eurocucina in 2010.


Dit jaar hoop ik trouwens een keer met de auto te gaan en eens een keer niet met het vliegtuig zoals voorgaande jaren. Vorige keer bij de Eurocucina hadden we trouwens het aswolkje wat voor veel mensen toch roet in het eten gooide.


Foto`s van de Eurocucina 2012 komen op deze pagina te staan.