Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 3 september 2011

Strakke gashaarden bij de Snaidero Concept Store...

Naast Italiaanse design keukens houd ik me ook wel bezig met meer dingen rondom de keuken. Vloertegels, LED verlichting of juist een haard zijn natuurlijk wel handige dingen om tegelijk aan te pakken als je toch bezig bent.

Ook in Italië zelf zie je `t wel eens dat er een haard wordt gepland in de keuken. De afgelopen week was ik nog bij een klant waar ik niet alleen de Snaidero keuken maar ook een Helex gashaard had geleverd. Nu we het najaar weer tegemoet gaan vond ik dit wel een leuk onderwerpje voor vandaag.
Voor montage tegen de muur is het heel leuk om een "panorama" gasvuur te monteren. Joop (de Helex vertegenwoordiger die hier vroeger kwam) noemde het altijd een "aquarium", en daar heeft het natuurlijk wel een beetje van weg. Dus geen schouw, puur een breed gasvuur in de muur. Standaard zitten hier houtblokjes in, maar met carrara steentjes bijvoorbeeld kun je het nog iets strakker maken. Bij zo`n haard mag natuurlijk de afstandsbediening niet ontbreken...

Binnenkort gaan we in den Haag een nieuw project beginnen, daar komt juist een tunnelhaard tussen de Snaidero keuken en het eetgedeelte. Het leuke van zo`n tunnelhaard is natuurlijk dat je in twee ruimtes het vuur ziet. Het nadeel is wel dat het vuur geen zwarte achtergrond meer heeft (met name overdag) en dat je het vuur dus minder goed ziet. Ook in Zeewolde hebben we trouwens ook al eens zo`n tunnelhaard gecombineerd met een Snaidero keuken.

Naast de panorama- en tunnelhaarden kun je ook kiezen voor een hoekhaard zoals ik heb geleverd bij deze klant in Zwijndrecht. Bij zo`n hoekhaard haal je net het hele strakke er af, ook kun je het leuk op een scheiding of juist een hoek tussen twee ruimtes plannen. Beetje hetzelfde idee als met een tunnelhaard dus.

Eventueel kun je ook de haard in een wand integreren compleet met televisie. Alles zit dan als het ware in een glazen frame waardoor je de televisie niet ziet als deze niet is aangezet (alleen bij zwart glas). Als het glas wit is (wat ik zelf iets mooier/strakker vind) dan zie je de televisie er nog wel doorheen.

De oplossing met televisie en haard tegelijk is niet echt een prijspakker, dit komt natuurlijk omdat er gelijk een hele luxe en hittebestendige televisie bij zit. Wat natuurlijk ook kan is om de haard in een witte wand te monteren en gewoon een beamer monteren op de muur tegenover de haard. Het beeld wordt dan boven de haard op de witte muur geprojecteerd. Is een leuk idee van een klant van mij uit Middelburg. Bij deze Middelburgse klant heb ik trouwens de Helex I-Frame 14038 gashaard geleverd. Deze haard geeft veel warmte af en is dus ook handig voor in het voor- en najaar als de centrale verwarming nog niet aan staat.

Naast Helex verkoop ik ook het merk Faber. Bij Faber hebben ze net zo goed "Frameless" haarden, zeg maar de aquaria. Net als bij Helex gebruikt Faber standaard houtblokken. Deze haarden zijn echter ook leverbaar met kiezels (Pebbles) en grijze splitsteen. Hieronder een foto gemaakt bij een klant van ons uit Arnemuiden van een Faber Relaxed met de standaard houtblokken.
Om eerlijk te zijn vind ik zelf de carrara steentjes het leukst, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak.

Tenslotte heb ik ook nog de gashaarden van Smeg. Smeg is in Nederland en België niet zo bekend voor haarden, ze zijn meer bekend van de inbouwapparatuur die ze verkopen. Smeg heeft echter een collectie gashaarden die je afvoerloos kunt plannen. Deze haarden doe je dus niet voor de warmte maar meer voor de sfeer. Een electrische haard is nep, dit is tenminste wel echt vuur. Omdat deze haarden geen kanaal nodig hebben kun je ze veel makkelijker toepassen in bijvoorbeeld de keuken of je hal. Ze zijn wat minder complex dus ook aanzienlijk goedkoper dan de normale gashaarden die ik heb. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat het vuur absoluut niet vergelijkbaar is. De vlammetjes zijn gewoon best klein, maar deze Smeg gashaarden zijn ook niet bedoeld om je huis mee te verwarmen.

Bij dit project in België heb ik een Smeg haard geleverd. Ook bij deze mensen in Brouwershaven (Zeeland) heb ik een keuken geleverd met daarin een Smeg gashaard. Hieronder nog wat plaatjes.


Om `t af te sluiten nog een hele mooie foto van de gashaard en televisie in één wand oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten