Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 20 april 2018

EuroCucina 2018; roestvrijstalen keukens

Op de EuroCucina stond natuurlijk niet alleen Snaidero opgesteld als keukenmerk. Ik zag ook een concullega met stalen keukens. Niet het gelakte staal net als mij, maar glimmend staal. Je ziet er dus wel meer vingers en zo op.


Maar wat ik wél mooi vond was dat de kasten zelf (van binnen dus) óók van metaal waren. Het ziet er heel mooi uit maar is natuurlijk wel wat meer kostbaar.

Deze metalen kasten stonden ook in een soort frame. Dus meer het idee dan van een verhuisbare keuken zoals Bulthaup vroeger systeem 20 had (is inmiddels niet meer in hun collectie). Met name in Duitsland is dit idee heel populair. Als je een huis koopt zit de keuken er dan dus niet bij. Deze nemen de mensen mee naar hun volgende huis.


Tenslotte. Wat dan wel weer heel ouderwets is (althans in mijn ogen) is dat ze allemaal gaskookplaten hadden ingebouwd. Dit is toch echt van voor de oorlog. Ook de Italiaanse overheid is net zoals onze overheid heel erg bezig om mensen van het gas af te krijgen. Ik begrijp eigenlijk niet waarom zo`n Italiaanse keukenfabrikant hier nog zo conservatief in is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten