Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

maandag 16 april 2012

Vlees uit de DG4164 Míele hoge druk stoomoven

Vandaag kreeg ik een mailtje van een klant met een linkje naar een nogal sceptisch artikel over stomen wat in de Trouw stond. Het artikel is een paar jaar oud, maar toch.

Zelf ben ik juist erg enthousiast over stomen, maar ik vind wel dat het heel belangrijk is om goed na te denken wat je met de stoomoven wilt doen. Thuis gebruik ik de Míele DG4164 hoge druk stoomoven, ik heb hiervoor gekozen omdat dit apparaat zo`n 4 pannen van je fornuis afhaalt. Dat je er aardappeltjes in zo`n 3 minuten mee klaar hebt weet iedereen ondertussen denk ik wel, maar ook vlees kun je er mee klaar maken. Zoals bijvoorbeeld varkenshaas of draadjesvlees. M`n Belgische klanten kennen "draadjesvlees" niet, maar suddervlees vast wel.


Vandaag heb ik toevallig nog draadjesvlees gemaakt met de stoomoven, lekker snel en makkelijk. Heb m`n recept op de site daarnet iets aangepast en wat nieuwe foto`s geplaatst zodat het makkelijker is voor klanten om thuis ook te doen.


Er zijn natuurlijk ook veel andere merken met stoomovens, stuk voor stuk zijn dat drukloze stoomovens. Het voordeel wat je hebt qua tijd vervalt dan, het resultaat is daarom niet altijd minder als bij de hoge druk stoomoven. Je moet er gewoon wat meer tijd voor uittrekken. Ik denk dat daar het probleem in zit. Als de stoomoven er al met al langer over doet als de kookplaat, dan haken er gewoon mensen af. Ze gebruiken dan wel een gewone pan. Goed nadenken van te voren over het type stoomoven is dus wel een aanrader.

Aan de andere kant kan het zijn dat u de stoomoven gebruiken wilt bij het bakken. Dan is de Míele DG4164 hoge druk stoomoven geen goede keus. Dit apparaat heeft immers geen grill of hetelucht functie. Stelt u dus voor dat u brood wilt bakken in de oven en daarbij een beetje stoom wilt toevoegen. In dat geval is de combistoomoven van Gaggenau of Míele een goede keus. Dit zijn echter geen vervangers van de Míele hoge druk stoomoven, maar eerder aanvullend op dit apparaat. Een leuk alternatief op de laatste 2 stoomovens is trouwens de nieuwe VarioSteam oven van Neff. Dat is veel meer een gewone oven met ook een (ondergeschikte) stoomfunctie. Veel klanten combineren nu juist deze VarioSteam met de Míele hoge drukstoomoven, je hebt dan namelijk "best of both worlds".