Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 24 april 2012

Snaidero keuken Board; meer foto`s.

Vorige week is de Snaidero Board keuken gepresenteerd zoals ik al eerder schreef. Ik heb deze Italiaanse design keuken nu echt live kunnen bekijken en heb (onder andere) met de architect (Pietro Arosio) gesproken zodat ik nu meer achtergrond informatie heb over dit nieuwe keuken concept.


Het meest opvallend aan de Board keuken is het witte "zwevende schiereiland", op de foto`s is dit eilandblad gemonteerd in een hoge kastenwand. Dit eilandblad kan ook bij normale hoekkeukens toegepast worden, van Snaidero hebben ze mij de voorbeeld opstellingen al laten zien vorige week.


Het eilandblad van de Board heeft aan de onderzijde een best groot stuk "gebakken lucht" waar de constructie in is weggewerkt. Dit is een door Snaidero gepatenteerd systeem waarbij de constructie een groot gewicht (meer als 100 kilo) kan dragen. Omdat "gebakken lucht" jammer is heeft Arosio hier allerlei toepassingen voor bedacht. Zo kan de afvalemmer ingebouwd worden in het blad zodat de loze ruimte gebruikt wordt. Zelfs de bestekindeling wordt in het blad weggewerkt. Is toch wel erg leuk zo`n systeem.


Zoals ik gisteren al schreef bij de Snaidero Lux keuken, was het op de stand veel te druk om mooie foto`s te maken. Ik heb dus van Snaidero foto`s gekregen en heb deze foto`s op deze pagina gezet. Ook m`n eigen foto`s heb ik op deze pagina geplaatst, dus niet alles is studio kwaliteit.