Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 30 januari 2016

Dorade (vis) stomen in de Neff FullSteam oven

In de nieuwe S18 showroomkeuken heb ik nu ook een Neff FullSteam oven gemonteerd. Met deze oven heb ik onlangs een video opgenomen over het stomen van vis (Dorade).



Qua bereiding lijkt Dorade heel erg op Zeebaars, maar er zit qua smaak echt wel verschil in. Kort gezegd stoom je de Dorade 6 minuten in de gaatjespan op 85 graden. Beetje zout en peper er over en klaar.

Maar zo`n lekker visje verdient natuurlijk meer. Vandaar deze keer een bereiding met soyasaus. Je kunt deze bereiding ook toepassen op andere vissoorten zoals de genoemde Zeebaars, maar ook exclusieve vissen zoals tarbot of zonnevis.


Ingrediënten:

Gefileerde dorade (vis uit middelandse zee gebied), plm. 2 filets per persoon.
Soyasaus (eventueel mengsel lichte soyasaus, gewone soyasays, kippenbouillon en wat oestersaus)
peper/zout
Bosui
Eventueel gember
Eventueel sesamolie

Bereidingswijze:

Verwarm je borden alvast voor in de Neff servieswarmer (gestoomde vis heeft de neiging snel af te koelen).

Vet je gaatjespan in met wat olie zodat het vel van de vis niet blijft plakken aan de gaatjespan.

Doe nu de filets in de gaatjespan met daarop wat blokjes gember voor de smaak. Vervolgens gaat dit in de FullSteam stoomoven: 85 graden en 6 minuten.

Snijd de bosui in dunne reepjes (julienne). Deze even bewaren in ijswater zodat het mooi gaat krullen.

Maak nu nog wat soyasaus warm (ik vind het zonde om de vis in koude saus te leggen). Eventueel een theelepel oestersaus er door en wat kippenbouillon.

Zodra de vis klaar is kun je deze uit de Neff FullSteam oven halen. De gember blokjes haal je er van af (zijn niet meer nodig).

De soyasaus doe je nu op de verwarmde borden en hier leg je de filets in. Het ziet er natuurlijk mooier uit om de velkant naar boven te doen, maar andersom eet natuurlijk makkelijker.

Er gaat nu nog wat peper en zout over de vis én natuurlijk de gekrulde reepjes bosui.

Verhit nu wat rijstolie of arachideolie tot rookpunt en giet dat voorzichtig over de reepjes bosui zodat het begint te sissen. Eventueel doe je nog een klein beetje sesamolie over de vis en je bent klaar!


Bij de Dorade past natuurlijk rijst en pak soy.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen