Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 28 mei 2021

Snaidero Viva keuken

De Snaidero Ola keuken is in 1991 gelanceerd en ontworpen door Paolo Pininfarina. Hoewel er regelmatig wijzigingen aan het ontwerp zijn toegebracht is deze keuken nog steeds in productie. Uiteraard staat deze Italiaanse design keuken ook opgesteld bij mij in de showroom.

Een ander (wat minder bekend) Pininfarina ontwerp uit die beginperiode is de Viva. Deze keuken ontwierp Paolo Pininfarina in 1994.

De Viva heeft een verticaal gebold ontwerp. Doet een beetje lijken op een "American kitchen". De eerste Viva versie had nog vlakke deuren voor de onderkasten, maar met de update die in 2000 kwam werden ook die fronten gebold.
Vergeleken met de Ola is de Viva wat meer uitgesproken. Ook door gebruik te maken van de kleur Rosso Passion (bovenstaande foto) werd de keuken wat meer extravagant. Maar persoonlijk vind ik dat wel mogen op een iconisch ontwerp als dit.

De Viva is nu al geruime tijd uit productie. Het is inmiddels een echte vintage Snaidero keuken.

Op dit moment is Jan Levien zo`n beetje de Viva man hier. Hij is er nu eentje voor mij aan het opknappen. We willen deze Viva weer in nieuwstaat krijgen. Of zelfs beter als nieuw. Dus nieuwe kastrompen. Of geen gaskookplaat meer maar een moderne Neff inductiekookplaat. En uiteraard LED verlichting in plaats van halogeenspots.

Zo`n Icoon als de Viva verdient het naar onze mening om langer mee te gaan als een standaard keuken. Een goed ontwerp is immers tijdloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten