Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 11 oktober 2016

Neff inductiekookplaat met afzuiging

Sinds een paar jaar heeft Neff inductiekookplaten met FLEX inductie. Dit zijn kookplaten zonder ronde "pitten", er is gewoon een groot veld waar de kookplaat zelf de pan herkent.

Inmiddels is er een nieuwe Flex inductiekookplaat uitgebracht door Neff. Deze kookplaat heeft een geïntegreerde afzuigkap. Dit is bedoeld voor situaties waarbij er geen plafond afzuigkap gepland kan worden.


Bij deze nieuwe kookplaat is er tussen de twee FLEX zones een rechthoekige opening aangebracht waardoor er kooklucht wordt afgezogen (naar beneden). Dit is rechthoekig zodat over de afzuigcapaciteit over de hele kookplaat gelijkmatig is. Een mooie feature van de nieuwe kookplaat is de "snuffelsensor". De kookplaat zelf ruikt dus of de afzuigkap harder of zachter moet draaien.

De damp wordt achter de kast langs naar beneden weggeleid en na filtering onder de plint weer uitgeblazen. Eventueel kan het ook zonder recirculatiefilter met een kanaal naar buiten (onder de vloer).

Net als bij de normale FLEX inductiekookplaten heeft ook de kookplaat met geïntegreerde afzuigkap de mogelijkheden voor de FLEX accessoires zoals de TeppanYaki en Grillplaat.

Ook is de kookplaat voorzien van PowerMove (je kunt de pan verschuiven op de kookplaat waarbij de ingestelde stand wordt meeverhuisd) en PowerTransfer (aanpassen van inductiestand d.m.v. schuiven van de pan).

De vakhandel is razend enthousiast over de nieuwe Flex inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Zelf ben ik om eerlijk te zijn nog steeds heel sceptisch over downdraft oplossingen. Dit om volgende redenen:

- De inbouwhoogte van de kookplaat met geïntegreerde afzuigkap is heel hoog. Hierdoor vervalt de besteklade direct onder de kookplaat. Deze moet dan dus wat zakken.
- De kasten moeten worden aangepast om de afzuigkap weg te werken. Dit kost wel geld terwijl er minder kast overblijft.
- De (vochtige) kookdamp wordt onder de keuken weggeblazen. Dit wordt best een vieze bedoeling onder de keuken.

Persoonlijk heb ik de voorkeur voor de plafondafzuigkap. Zie ook onderstaande video.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten