Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 10 mei 2014

Snaidero keuken in Zeeland (Arnemuiden)

Volgende week hebben Jan en Joop weer `s een thuiswedstrijd... De Snaidero keuken van project 632 in Arnemuiden is aan de beurt om gemonteerd te worden. Snaidero heeft de keuken bezorgd, het blad komt straks rechtstreeks van de fabriek als de onderbouw van het eiland staat.


Bij de keuken van project 632 zit ook de plafondafzuigkap en daar wil ik toch even iets over kwijt.

Tegenwoordig is het in de mode om Domotica in huis te installeren. Domotica is een centrale aansturing van diverse apparaten op 1 bediening. Vaak ook op afstand. Zo kun je dus onderweg naar huis met je Iphone al opdracht geven aan het Domotica systeem om de rolluiken omhoog te laten gaan en dat soort zaken.

Ik heb nu al verschillende klanten gehad met een elektricien die de afzuigkap gaat aanpassen voor zijn domotica systeem. Voor alle duidelijkheid; dit kan en mag niet!

Ik heb nu al verschillende keren een nieuwe afzuigkap moeten leveren omdat een elektricien aan het apparaat heeft gefröbeld. Ik ben tot op heden heel coulant geweest met vervangen, maar ik heb besloten dit niet meer te zijn. Als apparaten open gemaakt worden door iemand anders als de officiële servicedienst vervalt de garantie. Punt.


Ik kan me trouwens wel voorstellen dat Domotica straks wel "compatible" is met m`n keuken apparaten. Een kennis van ons uit Engeland heeft bijvoorbeeld een nieuw Aga fornuis. Ze heeft bij dit fornuis de mogelijkheid om met haar Iphone het apparaat aan te zetten zodat het apparaat voorverwarmd is als ze thuis komt. Ze gaf echter aan dit nooit te doen.

Niet om te plagen hoor, maar een Neff oven is met een paar minuten op bedrijfstemperatuur. Dan hoef je toch niet de oven al aan te zetten als je nog in de auto zit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten