Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 19 oktober 2012

Keukenbeurs Crocus in Moskou

Op dit moment is in Moskou de meubel-/keukenbeurs Crocus aan de gang. Snaidero is deze keer niet aanwezig, ten opzichte van de vorige keukenbeurs (afgelopen April in Milaan) is er te weinig veranderd. Zelf ga ik ook niet naar deze beurs, in Rusland verkopen ze over het algemeen toch iets andere keukens als ik hier.
Bovenstaande keuken (foto is gemaakt op de beurs in Moskou) zou ik toch niet echt in m`n showroom neerzetten. Je ziet goed dat ze qua smaak toch wel wat van ons afwijken in Rusland. Niet dat ze allemaal van die klassieke keukens verkopen in Rusland hoor, m`n collega Samir (Snaidero Concept Store in Moskou) verkoopt ook wel eens een strakkere keuken zoals de Orange. Maar over het algemeen gesproken kiezen ze toch wel vrij klassiek (keukens zoals de Snaidero Gioconda bijvoorbeeld). Vanuit Italië zijn trouwens wel 460 bedrijven gekomen met een stand op deze beurs in Moskou. Vanuit Nederland is er slechts 1 bedrijf aanwezig op de beurs. Dit bedrijf verkoopt hele uitgesproken verlichting.
Het Italiaanse merk Calligaris staat wel op de beurs in Moskou. Maar om eerlijk te zijn ga ik daar niet speciaal voor naar Moskou. Dan ligt een bezoek aan de fabriek in Italië meer voor de hand. Van Calligaris verkoop ik hoofdzakelijk de barkrukken. Hieronder een foto van de Calligaris stand (nu verkoop ik niet veel qua meubilair ook hoor dus dat scheelt).
Over de barkrukken van Calligaris gesproken. Ik heb net klacht van een klant uit die een paar jaar terug een aantal van die barkrukken bij me gekocht heeft. Het schijnt dat de zitting van deze barkruk kan breken als je dicht op de rand gaat zitten. Hieronder een foto van zo`n gebroken zitting.
Nu is zo`n zitting wel na te leveren, maar voorkomen is wel beter als genezen. De bedoeling is dus dat men gewoon in het midden van de kruk gaat zitten (zie onderstaande tekening) en niet op het randje (zeker bij wat zwaardere personen). Zelf heb ik al jaren deze barkruk zowel thuis als op de zaak in gebruik. Nog nooit eentje gebroken, maar het kan dus wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten