Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

vrijdag 14 februari 2020

Snaidero keuken in keramiek

Gisteravond ben ik in Warnsveld geweest bij de klant van project 823. Deze klant heeft een eiland bij me gekocht in keramiek.

Dit houdt in dit geval in dat de deuren en het blad identiek zijn (ton-sur-ton), allebei van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur. Keramiek is als het ware een gebakken tegel. Heel exclusief dus, je komt het niet vaak tegen in keukenland. Het is ook best kostbaar. De kleur van deze keramiek heet Ossido Nero (zwart dus).


Voor de hoge kasten zie je bij mij vaak wit hoogglans lak, maar bij deze klant kreeg ik dat niet voor elkaar (hahaha). We hebben gekozen voor melamine. Melamine is een harde kunststof, vergelijk het met pvc voor de vloer. Snaidero heeft een aantal nette melamine kleuren die ook nog eens zeer realistisch ogen.

Het voordeel ten opzichte van echt hout is naast de prijs vooral de kwaliteit. Melamine is veel meer bestand tegen vocht van de stoomoven als echt hout.


Het melamine wat we bij deze keuken hebben uitgezocht heet Night Walnut. Eigenlijk had de klant een andere kleur uitgezocht (Havana Oak).

Er zat nogal veel tijd zat tussen bestellen van de keuken en uiteindelijke levering (in verband met tegenslag tijdens de bouw). Toen de keuken effectief gemaakt werd was de kleur Havana Oak al uit de collectie genomen. We hebben daarom de vervangende kleur uitgeleverd. Gelukkig vond de klant de nieuwe kleur prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten