Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

zaterdag 18 november 2017

Snaidero keuken geplaatst in Middelburg

Vorige week heeft monteur Niklas een Snaidero keuken geplaatst in Middelburg (project 763). Deze klant heeft een strakke keuken bij ons besteld in wit hoogglans lak met een werkblad in roestvrijstaal.


De plafondafzuigkap is bij deze klant in het schuine plafond weggewerkt. Hierdoor lijkt het net alsof er geen afzuigkap is.

Inmiddels is monteur Niklas weer hard aan het werk bij een nieuwe klant (project 782 in Leerdam).

Bij de klant in Leerdam heb helaas 1 apparaat manco; de Spring afzuigkap (zie onderstaande video). Helaas komt dit tegenwoordig steeds vaker voor (niet alleen bij dit apparaat). In dit geval gaat de fabriek zelf de afzuigkap bij de klant monteren (Niklas is immers al klaar met de montage als de afzuigkap binnen is).Manco`s zijn vervelend maar gelukkig is het in de regel maar een kwestie van enkele dagen wachten. De reden van deze manco`s is de aantrekkende economie hier in Nederland. Mijn toeleveranciers hebben het er nu al over dat ze de grootste leverproblemen verwachten medio februari volgend jaar.

Stel je bijvoorbeeld voor dat er voor een bepaald type oven een knopje nodig is wat geleverd wordt door een toeleverancier. Als deze normaal gesproken 100 knopjes per week levert moet hij er nu opeens 150 doen. Als deze toeleverancier dat niet kan dan wordt de hele oven dus niet gemaakt.

Eén "geluk" hebben we nog. De afzet in Frankrijk en Engeland loopt ietwat terug. Zodoende kunnen we in Nederland wat meer apparaten afnemen.

Tenslotte. Door de toegenomen vraag zijn de grondstofprijzen aan het stijgen. De leveranciers voor inbouwapparatuur gaan daarom de prijzen verhogen. Ik houd zelf rekening met zo`n 3% per medio april 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten