Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

donderdag 21 mei 2015

Showroomkeuken S13 met Corian werkblad

Onlangs is de nieuwe S13 showroomkeuken gemonteerd. Het bijzondere van deze keuken is het werkblad in Corian. Dit werkblad is uit 1 stuk (naadloos) gemaakt. Heel gaaf om te zien, maar ook best kostbaar om eerlijk te zijn.


De nieuwe S13 keukenopstelling is daarom wat minder voordelig als de vorige S13 keuken (daar lag een composiet werkblad op). Het "probleem" met composiet is echter dat de naadloze oplossing niet mogelijk is.

De voet die het blad draagt is bij het Corian dus naadloos en bij composiet zit er een naad tussen het werkblad en de voet.


Eventueel kun je deze naadloze oplossing ook voordeliger doen. Dat heb ik toevallig gedaan bij een klant die vorige week een keuken bij me heeft gekocht. Bij die keuken zijn de rvs kasten op het eiland vervangen door wit hoogglans kasten. Het Corian werkblad is juist in roestvrijstaal. Roestvrijstaal is namelijk als werkblad voordeliger als corian.


Deze oplossing (qua werkblad) zie je min of meer ook bij de S20 showroomkeuken.

Tenslotte. Je kunt de oplossing met de brug van het werkblad ook met composiet maken. De voet is dan onder het composiet geplaatst met een zichtbare naad. Dat zie je bij deze Snaidero keuken die ik in België heb geplaatst, de naad heb ik toen echter niet op de foto gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten