Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 22 april 2015

Snaidero keukens in Zuid Afrika

Monteur Jan en ik willen vandaag naar Zuid Afrika vertrekken voor de montage van de Snaidero keukens daar.

Ter gelegenheid hiervan vond ik het wel leuk om een recept te plaatsen wat ik vond op de Facebook pagina van Koek-en-Tert. Sorry, maar ik heb het zelf niet geprobeerd.


Spek & Mossel-Sosatie

SOSATIES:
30 vars swartmossels
’n halwe bottel witwyn
15 repies strepiespek
5 sprietuie (gebruik slegs die groen deel)

SOUS:
1 teelepel kookolie
’n hand vol grasuie, fyngekap
2 knoffelhuisies, fyngekap
125 g gesoute botter
’n halwe koppie room
sout en peper

Verhit die olie in ’n pan en braai die helfte van die grasuie vir ’n paar sekondes saam met die knoffel. Gooi die botter by en laat dit smelt.
Haal die pot van die hitte af en gooi room en die res van die grasuie by. Geur dit na smaak met sout en peper.
Laat lê 5 sosatiestokkies vir minstens 10 minute in water sodat dit nie brand nie.
Stoom intussen die mossels oor matige kole in witwyn totdat elkeen oopmaak (gooi dié weg wat nie oopmaak nie). Haal die mossels uit die dop en spoel hulle onder lopende water af.
Draai elke mossel met ’n repie spek toe en ryg dan 6 mossels op elke sosatiestokkie.
Sny die groen deel van ’n sprietui in stukkies van ongeveer 3 cm en sit ’n stukkie tussen elke mossel op die stokkie.
Braai die sosaties oor matige kole totdat die spek bros en bruin is – ongeveer 10 minute. Bedruip die sosaties met die sous.

GENIET!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten