Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

woensdag 9 april 2014

De nieuwe Idea keuken van Snaidero

Op de EuroCucina gisteren heeft Snaidero (onder andere) de nieuwe Snaidero Idea gepresenteerd. Voor Nederland is de Idea al decenia lang een belangrijk model geweest in de Snaidero collectie (het model is al meer als 40 jaar oud). De laatste versie was in 2000 door Paolo Pininfarina aangepast. Deze Idea is op dit moment nog steeds in productie, maar loopt dus dit jaar uit. Bij de vorige Eurocucina presenteerde Pininfarina de Snaidero Idea 40. Veel elementen van deze Idea 40 zijn teruggekomen in de definitieve Idea zoals ik hem dus heb gezien nu.


Ten opzichte van de Way en Ola 20 (ook greeploze Snaidero keukens) zie je dat de deuren niet de metalen strip hebben, maar juist een afgeschuind gedeelte. Deze afschuining komt terug in de bladrand zodat je heel ergonomisch de deur kunt openen (dus géén automatische opening zoals bijvoobeeld bij de greeploze S18 keuken in de showroom).


Bij wandopstellingen van de nieuwe Idea bestaat er nu de mogelijkheid om kleine klepkasten in de muur te integreren. Dit zijn hele mooie kastjes die van hoogwaardig aluminium zijn gemaakt (dus geen spaanplaat kast) met daarop een Idea keukenfront (met uiteraard de afschuining). In deze aluminium kasten is weer verlichting in- en ondergebouwd.


Bij deze nieuwe Idea presenteerde Snaidero ook een nieuwe lak afwerking. Deze nieuwe mat lak is heel anders als de normale mat lakken. Normaal gesproken is mat lak erg gevoelig voor vingers, maar deze nieuwe matlak heeft dat dus niet. Ook is de "touch" anders, het voelt een beetje als leer aan. Ik heb natuurlijk nog veel meer gezien en te vertellen over de nieuwe Idea (en ook de andere Italiaanse design keukens op de beurs). Hier kom ik op een later moment wel weer op terug (de foto`s van de keukens op de beurs staan hier).


Voor wie het leuk vindt, hier wat links naar Idea keukens die ik heb verkocht in de versie Idea 2000.

Project 540, Snaidero Idea keuken in den Haag
Project 413, Snaidero Idea keuken in Heemstede
Project 402, Snaidero Idea keuken in Arnemuiden (Zeeland)
Project 286, Snaidero Idea keuken in Goes (Zeeland)
Project 281, Snaidero Idea keuken in Kudelstaart (in de buurt van Amsterdam)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten