Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 31 januari 2017

Sous-vide in de Snaidero keuken ...

Zoals ik al eerder op het blog had geschreven, sous-vide is helemaal hip in keukenland. Maar niet alleen in keukenland, maar ook in de horeca zag ik. Gisteren was ik bij de Sligro (de horecagroothandel hier) en ik kwam een aparte koeling tegen bij de groenteafdeling met alleen maar sous-vide spullen.


Dus zo`n zakje wortelen meegenomen om te proberen. Het zakje wortelen heb ik 1 uur gestoomd op 84 graden in de Neff FullSteam oven. De worteltjes waren inderdaad erg lekker, hier onder het resultaat.


Hoewel de wortelen lekker waren vond ik dit niet genoeg reden om zo`n Neff vacumeerlade aan te schaffen. Nogmaals het is lekker, maar zo`n apparaat is natuurlijk best kostbaar (houd qua prijs rekening met ongeveer dezelfde prijs als een Neff ingebouwde koffiemachine).

Ik heb daarom wat andere toepassingen bedacht die zo`n vacumeer apparaat toch nuttig maken in je keuken.

In de showroom gebruik ik vaak vis om eten te maken voor klanten (dorade/kabeljauw etcetera). Deze vis koop ik ongefileerd om ze zelf te fileren. Maar bij de visboer kun je natuurlijk ook vragen om het voor je te fileren.

Hoe dan ook, de schoongemaakte filets vries ik nu dus gevacumeerd in. De kwaliteit van de vis blijft veel langer goed. Nóg beter is het om de vis gekruid en wel in te vriezen. Dan hoef ik het alleen maar te ontdooïen en kan ik het sous-vide (in het zakje en al) bereiden voor de klanten. Ik ga dat binnenkort dus proberen.


Gewoon nog even een simpel voorbeeldje nog tenslotte. Voor in m`n rendangvlees bijvoorbeeld (ja dat vries ik ook kant-en-klaar in) gebruik ik stokjes sereh. Maar dat is dus niet elke dag. Om de stokjes niet uit te laten drogen bewaar ik ze nu vacuum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten