Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.

Rudy`s blog over Italiaanse Design Keukens e.d.
Klik hier om naar mijn website te gaan!

dinsdag 17 januari 2017

Sous-Vide bij Neff

Gisteren was ik op de beurs "Living Kitchen" in Keulen. Zoals ik al had verteld zou Neff wat gaan doen met "sous-vide". Sous-vide is op dit moment helemaal "hip", vandaar dat ook Neff dit nu aanbiedt.


Sous-vide is Frans voor vacuümgaren. Je gerecht doe je gekruid/gemarineerd in een vacuümzak. Vervolgens bereidt je dit met een au-bain-marie of in de stoomoven op een temperatuur onder de 100 graden. Het voordeel hiervan is dat smaken en vitamines niet kunnen ontsnappen uit de zak. De smaak is hierdoor veel intenser.

Omdat je vlees bij sous-vide geen korstje krijgt kun je het evt. vóór het vacumeren even aanbraden.

Hoe dan ook. Neff een vacumeerlade bedacht die in hetzelfde gat past als de servieswarmer. Hier kun je dus je spullen vacumeren voor sous-vide, maar ook natuurlijk je plakken kaas wat je bijvoorbeeld wilt bewaren in de koelkast.


Naast de vacumeerlade is ook de Neff FullSteam oven aangepast. Over enkele maanden komt er een nieuwe versie waarbij er een "sous-vide" functie in het menu is toegevoegd. Al moet ik gewoon eerlijk zijn, de huidige versie is eveneens geschikt voor sous-vide. Het is gewoon de lagedruk stoom stand op een temperatuur onder de 100 graden. Bij Neff kun je ook in de huidige FullSteam oven de temperatuur per graad nauwkeurig instellen, dit is dus prima voor het sous-vide werk.

Iedereen met de huidige FullSteam oven kan dus al aan "sous-vide" doen. Hierbij een voorbeeld:

Zalm sous-vide

Kruid je zalm zoals je dat lekker vindt (zelf doe ik peper/zout/tijm/knorr aromat). Tip: gebruik wat kurkuma, hierdoor lijkt het alsof je zalm een korstje heeft.
Doe de zalm in de vacuümzak en doe er wat olijfolie bij.
Vervolgens vacumeer je het. Tip: Heb je nog geen Neff vacumeerlade dan vraag je het gewoon even aan je slager.
Verwarm de FullSteam oven voor tot 50 graden Celsius.
Doe nu de zalm 13 minuten in de voorverwarmde FullSteam oven en dan is de zalm klaar!


O ja. Zoals je op de foto helemaal bovenaan kunt zien gaat Neff ook met een greeploze versie van de oven komen. Deze versie wordt iets duurder als de gewone oven en deze greeploze variant kan zowel bij de grote als bij de compacte Neff oven.

Tenslotte. Ik had gisteren m`n GoPro mee en wat geprobeerd op video te zetten. Dit volgt dus wat later op het blog. Ik heb al wel wat telefoonfoto`s op m`n Facebook gezet. Klik hier voor de foto`s van de Beurs Living Kitchen 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten